Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Απειλές τουρκικού ΥΠΕΞ κατά ΗΠΑ: Οργή για την άρση εμπάργκο στην Κύπρο

Με μία ανακοίνωση πραγματικά... για γέλια, η Άγκυρα "υποδέχτηκε" την άρση του εμπάργο από την Ουάσινγκτον στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις, οι Τούρκοι, έστω και με την μερική άρση από τις ΗΠΑ, "έπιασαν" το επιδιωκόμενο μήνυμα.

Χαρακτηριστικά, με ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει: 

"Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης σήμερα (1 Σεπτεμβρίου) αγνοεί την ισότητα και την ισορροπία μεταξύ των δύο λαών στο νησί.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης από τις ΗΠΑ, δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν είναι συμβατή με το πνεύμα της συμμαχίας.

Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφορετικά, η Τουρκία, ως εγγυητική χώρα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νομική και ιστορική ευθύνη του τουρκοκυπριακού λαού που έπρεπε να είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια της Κύπρου, θα λάβει αποφασιστικά μέτρα.", αναφέρει η Άγκυρα

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1300869226048225281

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι