Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Απαράδεχτη η στάση του Κυπρίων που ήθελαν να πάνε στα Κατεχόμενα

Μιλώντας μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων των κοινοτήτων Τάλας και Κισσόνεργας , Χρίστου Κκέλη, Μιλτιάδη Στυλιανού, Γεωργίου Μιχαήλ, και Χαράλαμπου Καραγιάννη που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως “οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες διατάχθηκαν από την κυβέρνηση, και όποιοι θα έμπαιναν στα κατεχόμενα ή έβγαιναν από τα κατεχόμενα, θα έπρεπε να ερευνηθούν, να εξεταστούν” και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρέπει να αντιληφθούμε, είπε ο Μακαριώτατος, ότι εδώ υπάρχει κυβέρνηση , υπάρχουν νόμοι και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει.

Συνεχάρη την Αστυνομία και τον στρατό που επέδειξαν αυτοσυγκράτηση, υπομονή και κάκισε αυτούς, όπως είπε, που επέδειξαν απρεπή συμπεριφορά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να φανεί αυστηρή αλλά και η δικαιοσύνη να φανεί αυστηρή όταν θα τους παρουσιάσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διερωτήθηκε δε, πού ήθελαν να παν οι αντιδρούντες. "Να πάνε στα καζίνα, να πάνε να βάλουν πιο φθηνή βενζίνη ή οτιδήποτε άλλο, ντροπή τους”, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ