κατεχομενα
Κυπριακό

Κύπρος: Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τα κατεχόμενα

Συγκεκριμένα περίπολος του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου που επέστρεφε από τη Κοινότητα Αβδελερού, τους εντόπισε λίγο πριν την είσοδο Αθηένου γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα.

Στη σκηνή κλήθηκαν και έσπευσαν άμεσα όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας οι οποίες προέβησαν στις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις, όπως αναφέρουν οι Νεοκλής Νεοκλέους και Δημήτρης Κώστας στον ant1.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 9 άνδρες, 3 γυναίκες και δύο παιδιά από τη Συρία.

Οι οποίοι όταν ανακρίθηκαν από τις αρχές με σκοπό να διαπιστωθεί το σημείο από το οποίο εισήλθαν στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, ανέφεραν ότι έφτασαν στην Αθηένου μέσω κατεχομένων από αφύλακτο σημείο της γραμμής αντιπαράταξης.

Παρόλα αυτά, κανένας από τους μετανάστες δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει επακριβώς το σημείο από το οποίο πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές.

Στη σκηνή μετέβη λεωφορείο το οποίο μετέφερε τα 14 άτομα σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πουρνάρα.

Με αφορμή το νέο περιστατικό, αλλά και τις απειλές Ερντογάν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επανέλαβε πως η Ευρώπη οφείλει να ενισχύσει πολιτικά και οικονομικά, την Δημοκρατία.

Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, σημείωσε για να αποτρέψουμε μεγάλες ροές οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ