Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Στην Κύπρο η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη θα έχει η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί μερικές μόνο ώρες μετά το πρώτο μέρος της εντυπωσιακής στρατιωτικής άσκησης Κύπρου-Γαλλίας με συμμετοχή γαλλικών μαχητικών αεροσκάφών Rafale.

Η Φλοράνς Παρλί θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 9.30 ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο της στο Υπουργείο Άμυνας. Το απόγευμα θα μεταβεί στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gualle για να παρακολουθήσει το δεύτερο μέρος της άσκησης ΤΑΛΩΣ1-2020.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Άμυνας εστίασε στο ανανεωμένο πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες το οποίο είπε περιλαμβάνει περισσότερες από το προηγούμενο. Καθορίζεται ως εκ τούτου είπε ένα υγιές υπόβαθρο και μια ιδιαίτερη σχέση σε στρατιωτικό επίπεδο που συνδέεται με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο που θέλει να έχει η ίδια η Γαλλία στην περιοχή.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ