Κύπρος

Η Κυβέρνηση της Λετονίας καταγγέλλει την Κύπρο για εικονικούς γάμους στην Αραδίππου (βίντεο)

Με αυτή την επιστολή η Κυβέρνηση της Λετονίας , καταγγέλλει το Δήμο Αραδίππου ότι τελεί εικονικούς γάμους με σκοπό την εμπορία προσώπων.

Η ρηματική διακοίνωση στάλθηκε στις 24 Ιουλίου  στο Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρεται  οι γάμοι που τελούνται στον Δήμο Αραδίππου και αφορούν σε Λετονούς, έχουν ξεπεράσει τους πραγματικούς αριθμούς.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στην επιστολή, στους γάμους αυτούς συμμετέχουν πάντα άτομα με καταγωγή  την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν.

Επιστολή Κυβέρνησης Λετονίας

"Σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι οι πολίτες της Λετονίας δεν έχουν εξασφαλίσει από την πρεσβεία τα απαραίτητα έγγραφα για το πιστοποιητικό γάμου, κάτι που εγείρει ερωτήσεις όσον αφορά την διαφάνεια της δήλωσης των γάμων στον συγκεκριμένο δήμο"

Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου

«Καταρχήν στο Δήμο Αραδίππου δεν γίνονται εικονικοί γάμοι. Το πρόβλημα ξεκινά από την πηγή του. Δηλαδή το κράτος, η Δημοκρατία ας κάμει οποιεσδήποτε διαδικασίες να ακολουθούμε που να μην μπορούν να γίνονται αυτοί, εντός εισαγωγικών, εικονικοί γάμοι».

Το ύποπτο; Πρόσωπα που εμφανίζονται ως μάρτυρες σε γάμους Λετονών, σύμφωνα με την καταγγελία, εμφανίζονται ως μάρτυρες και σε άλλους γάμους.

«Τους έστειλα επιστολή και αυτούς και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Immigration. Είναι πολύ εύκολο να βγαίνουν τα Μέσα και να λες ότι θέλεις για τους Δήμους. Δεν το δεχόμαστε. ».

Το θέμα αντιμετωπίζεται ως αρκετά σοβαρό από την Κυβέρνηση της Λετονίας.

https://youtu.be/HR1uD76ugwI

Πηγή: alphanews.live (Κατερίνα Ιωάννου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ