Κύπρος

Τούρκος Υπουργός Ενεργείας: «Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα»

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

“Χωρίς λύση στο Κυπριακό τα τεμάχια που η ε/κ πλευρά αδειοδότησε δεν έχουν ισχύ για την Τουρκία”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι θα τα κηρύξουν παράνομα. Όπως είπε, η Τουρκία θα στηρίξει με αποτελεσματικά βήματα τα συμφέροντα των Τ/Κ.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια δεξίωσης του "προξενείου" του ψευδοκράτους στην Άγκυρα, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας είπε ότι από δω και πέρα μια διαδικασία λύσης είναι δυνατή μόνο με την αποδοχή της πολιτικής ισότητας.

“Μέχρι σήμερα η συμπεριφορά του "/κ τομέα νοτίου Κύπρου' ήταν να αγνοεί τον 'τ/κ λαό".

Τονίσαμε ότι οι φυσικές πηγές της Κύπρου δεν ανήκουν μόνο στον ε/κ λαό αλλά πρέπει να διαμοιραστούν δίκαια. Σε αυτό το σημείο η Τουρκία προειδοποίησε αρκετές φορές την ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου και υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της 'τδβκ'. Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα. Οι δραστηριότητές μας στην περιοχή θα συνεχιστούν”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ανέφερε ακόμη ότι στις 30 Οκτωβρίου στα ανοιχτά της Αττάλειας ο Πορθητής ξεκίνησε γεώτρηση ενώ το Μπαρμπαρός συνεχίζει ασταμάτητα τις σεισμικές του δραστηριότητες.

Όπως είπε, η Τουρκία σε κάθε τομέα θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα της ‘τδβκ' και δεν θα επιτρέψει ποτέ παράνομες ενέργειες.

“Χωρίς την εξεύρεση πολιτικής λύσης τα τεμάχια που η ε/κ πλευρά αδειοδότησε δεν έχουν ισχύ για τη χώρα μας. Θα κηρύξουμε παράνομες τις δραστηριότητες σε αυτές τις περιοχές. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/Κ και θα τα στηρίξουμε με αποτελεσματικά βήματα", σημείωσε.

"Όπως είπε ο Πρόεδρός μας είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε αποτυχημένη κάθε προσπάθεια στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία και η ‘τδβκ’. Η βασική μας προσέγγιση σε σχέση με τις πηγές της περιοχής είναι η αντίληψη του κερδίζουν όλοι (win win). Στόχος μας είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας με λύση”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ