Κύπρος

Ελληνοκύπριοι πάνε στα Κατεχόμενα για φθηνότερη βενζίνη μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας

Το νέο ιστορικό πτωτικό ρεκόρ που σημειώνει η τουρκική λίρα (7,88 έναντι του ευρώ), οδήγησε σε μαζικές επισκέψεις στα Κατεχόμενα της Κύπρου, κυρίως όπως κάνουν λόγο οι αναφορές, για σκοπούς εφοδιασμού καυσίμων.

Από το πρωί τη Δευτέρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σημειώνονται ουρές στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, αφού η διέλευση οχημάτων είναι μαζική και βλέπει στον ανεφοδιασμό με φθηνότερο καύσιμο, ενώ πολλοί προβαίνουν σε αγορές προϊόντων ή ξοδεύουν σε εστιατόρια και καφετέριες, εκμεταλλευόμενοι την φθίνουσα πορεία της οικονομίας των Κατεχομένων.

Η ψευδοπρωθυπουργία των Κατεχομένων έχει συγκαλέσει έκτακτη ολομέλεια για αύριο στα Κατεχόμενα, με μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, αποφασίστηκε όπως οι έλεγχοι στα οδοφράγματα γίνονται πλέον μόνο για πάταξη της εμπορίας και της αισχροκέρδειας.

Συνεπεία αυτής της απόφασης, ήταν ο τερματισμός των ελέγχων ιδιωτικών αυτοκινήτων που περνούσαν από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, για να διαπιστωθεί εάν εφοδιάστηκαν ή όχι καύσιμα από τα κατεχόμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ