Κύπρος

Οριστικό τέλος των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται την επόμενη Τετάρτη

Στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση των πιστωτών των υπό εκκαθάριση Κυπριακών Αερογραμμών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κληθούν να τοποθετηθούν στο σχέδιο εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», μαχαιροπίρουνα, κάλαθοι και στολές, είναι ό,τι απέμειναν στα απούλητα. Στην ιστοσελίδα της υπό εκκαθάριση εταιρείας καταγράφονται τα εναπομείναντα προς πώληση αγαθά.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο Mitsubishi L300 Minibus – 9 θέσεων (πετρελαιοκίνητο 2977cc), γεννήτριες, ψυγεία νερού, πάγκους εργασίας, μουσαμά χρώματος μπλε, σταντ που ζυγίζουν τις βαλίτσες, καλάθους σκουπιδιών, υπολογιστές, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, γραφεία, βιβλιοθήκες και καρέκλες. Επίσης, προς πώληση διατίθενται οι στολές των κυπριακών αερογραμμών, μαχαιροπίρουνα, κουτάλια, δοχεία καφέ, δίσκοι φαγητού και μπολ.

Οι εκκαθαριστές εκτιμούν πως, εκτός αν προκύψουν απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις, τα ποσά που θα είναι διαθέσιμα για διανομή στην περίπτωση εγκρίσεως του Σχεδίου Διακανονισμού θα είναι περίπου €11 εκατ. Σε αντίθετη περίπτωση, υπολογίζονται σε περίπου €8 εκατ., λόγω των νομικών και άλλων εξόδων που θα δημιουργηθούν για την εκδίκαση των δικαστικών υποθέσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ