Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Κίνδυνος! Η Τουρκία εγκαθιστά ραντάρ επιτήρησης στα Κατεχόμενη Κύπρο για να τα συνδέσει με πυραυλικά συστήματα ATMACA

Νέα αποκάλυψη από τον Κύπριο δημοσιογράφο και ειδικό Γιάννο Χαραλαμπίδη και το Sigmalive, μας δείχνει ότι η Τουρκία ξεκίνησε χωρίς κανένα ενδοιασμό την δημιουργία της ανύπαρκτης “Γαλάζιας Πατρίδας” από την Κύπρο, ενώ θα  συνεχίσει μετά στο Αιγαίο, κάνοντας έτσι πιο επιτακτικό από ποτέ την ενεργοποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος.  

“Η Τουρκία εγκαθιστά ένα σύστημα πολύ μεγάλης σημασίας για την “Γαλάζια Πατρίδα” στην Κύπρο”, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

“Το σύστημα "Κυκλοφορία πλοίων" αφορά στην παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας ανάμεσα στα Κατεχόμενα και την Τουρκία και θα συνδράμει στην προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας”, ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι με την εγκατάσταση του θα αυξηθούν κατακόρυφα οι ικανότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο λόγος έχει να κάνει με την ανίχνευση και τον εντοπισμό όλων των τύπων των πλοίων στην ευρύτερη περιοχή.

Το τουρκικό σχέδιο στο Αιγαίο με στόχο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Πριν κάποιους μήνες είχαμε αναφέρει άρθρο ( με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε), ότι η Τουρκία  εγκαθιστά ραντάρ παράκτιας επιτήρησης και έγκαιρου εντοπισμού κατά μήκος της ακτογραμμής της στα Μικρασιατικά παράλια.

Τα ραντάρ αυτά θα είναι όλα συνδεδεμένα και δικτυωμένα με επίγεια κινητά αντιπυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά μονάδων επιφανείας, με φόντο την παρουσία φυσικά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα νησιά μας.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής έκτασης  280 χλμ. από τις  μικρασιατικές ακτές προς τα νησιά του Α.Αιγαίου, σε μια προσπάθεια των Τούρκων να στοχοποιήσουν την χώρα μας.

Η τοποθέτηση του τουρκικού συστήματος Διαχείρισης Παράκτιας Επιτήρησης που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN, αναφέρεται από το σύνολο των αμυντικών ιστοσελίδων του τουρκικού τύπου, με την έκφραση “ ούτε πουλί δεν θα πετάει στα τουρκικά χωρικά ύδατα”, εννοώντας φυσικά την υποτιθέμενη θαλάσσια περιοχή της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Τούρκοι ειδικοί αναφέρουν βέβαια ότι αυτό το τεράστιο σε έκταση παράκτιο σύστημα ραντάρ, αφορά παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο ανθρώπων, τις  παραβιάσεις των συνόρων και την διακίνηση ναρκωτικών, αλλά η ουσία φυσικά είναι αλλού.

Αυτό το “αλλού” όμως, αφορά την διασύνδεση του με κινητά αντιπυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά μονάδων επιφανείας, που μεταφράζεται κατά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που θα δρα στα νησιά μας.   

Κατανοούμε ότι το μεγάλο ντέρτι των Τούρκων είναι και θα παραμείνει, η ισχυρή παρουσία των ελληνικών μονάδων επιφανείας του πολεμικού μας ναυτικού και της ελληνικής ακτοφυλακής, τόσο κοντά στα μικρασιατικά παράλια.
Εφόσον υλοποιηθεί η διασύνδεση που αναφέρει ο τουρκικός τύπος με πυραύλους επιφανείας ATMACA, η οποιονδήποτε άλλο, ο κίνδυνος κατά των πλοίων μας πολλαπλασιάζεται απότομα.

Το ίδιο υλοποιούν οι Νεο-οθωμανοί και στην Κύπρο με στόχο την ΑΟΖ του νησιού, έχοντας μόνιμα στο σκοπευτικό των πυραύλων τους, οτιδήποτε κινείται στην περιοχή.

Η μόνη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι η ενεργοποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος, και η αγορά κινητών συστοιχιών πυραύλων τύπου EXOCET, ως ισόποση απάντηση αλλά και άρνηση περιοχής στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...