Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Κίνδυνος! Η Τουρκία εγκαθιστά ραντάρ επιτήρησης στις ακτές της Μ.Ασίας συνδεδεμένα με χερσαία πυραυλικά συστήματα ATMACA

Νέα σημαντικά προβλήματα βάζουν οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν στην χώρα μας, με την δημιουργία συμπλέγματος ραντάρ επιφανείας με μεγάλο βεληνεκές, με διασύνδεση τους με κινητά πυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά στόχων επιφανείας, δηλαδή ελληνικών πολεμικών πλοίων στα νησιά του Α.Αιγαίου.   

Πληροφορίες τουρκικών αμυντικών ιστοσελίδων σε κοινωνικό δίκτυο, αναφέρουν ότι η Τουρκία  εγκαθιστά ραντάρ παράκτιας επιτήρησης και έγκαιρου εντοπισμού κατά μήκος της ακτογραμμής της στα Μικρασιατικά παράλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ραντάρ αυτά θα είναι όλα συνδεδεμένα και δικτυωμένα με επίγεια κινητά αντιπυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά μονάδων επιφανείας, με φόντο την παρουσία φυσικά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα νησιά μας.

“Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια περιοχή άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής έκτασης  280 χλμ. από τις  μικρασιατικές ακτές προς τα νησιά του Α.Αιγαίου, σε μια προσπάθεια των Τούρκων να στοχοποιήσουν την χώρα μας.

Η τοποθέτηση του τουρκικού συστήματος Διαχείρισης Παράκτιας Επιτήρησης που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN, αναφέρεται από το σύνολο των αμυντικών ιστοσελίδων του τουρκικού τύπου, με την έκφραση “ ούτε πουλί δεν θα πετάει ά στα τουρκικά χωρικά ύδατα”, εννοώντας φυσικά την υποτιθέμενη θαλάσσια περιοχή της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Τούρκοι ειδικοί αναφέρουν βέβαια ότι αυτό το τεράστιο σε έκταση παράκτιο σύστημα ραντάρ, αφορά παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο ανθρώπων, τις  παραβιάσεις των συνόρων και την διακίνηση ναρκωτικών, αλλά η ουσία φυσικά είναι αλλού.

Αυτό το “αλλού” όμως, αφορά την διασύνδεση του με κινητά αντιπυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά μονάδων επιφανείας, που μεταφράζεται κατά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που θα δρα στα νησιά μας.   

“Το Σύστημα Διαχείρισης Παράκτιας Επιτήρησης που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN, εντοπίζει παράνομες μετακινήσεις στο Αιγαίο και παίζει ενεργό ρόλο στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων μας.

Περίπου 8 χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής είναι μια τεράστια έκταση και είναι δύσκολο και χρονοβόρο να παρακολουθούμε όλες τις κινήσεις μόνο με ομάδες περιπολίας. Η ανίχνευση και ο εντοπισμός παρέχεται από μη επανδρωμένους σταθμούς ραντάρ που είναι εγκατεστημένοι στις ακτές, ραντάρ και ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες που είναι εγκατεστημένα σε ειδικούς σταθμούς.

Όλοι οι δημόσιοι φορείς που συνεργάζονται στο έργο μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις των πλοίων όλων των τύπων στο Αιγαίο.

Περίπου 4 κέντρα παρακολούθησης και 12 σταθμοί ραντάρ είναι εγκατεστημένα στις περιοχές Αιγαίου, θάλασσας του Μαρμαρά και Εύξεινου Πόντου.

Τα δεδομένα που συλλέγονται σε αυτούς τους μη επανδρωμένους σταθμούς μεταφέρονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Άγκυρα.

Στο ραντάρ αυτών των μη επανδρωμένων ανιχνευτών βρίσκονται και οι δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο, που αγνοούν το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή”, αναφέρει  το τουρκικό άρθρο.

Κατανοούμε ότι το μεγάλο ντέρτι των Τούρκων είναι και θα παραμείνει, η ισχυρή παρουσία των ελληνικών μονάδων επιφανείας του πολεμικού μας ναυτικού και της ελληνικής ακτοφυλακής, τόσο κοντά στα μικρασιατικά παράλια.

Εφόσον υλοποιηθεί η διασύνδεση που αναφέρει ο τουρκικός τύπος με πυραύλους επιφανείας ATMACA, η οποιονδήποτε άλλο, ο κίνδυνος κατά των πλοίων μας πολλαπλασιάζεται απότομα.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η χώρα μας φέρεται να διαθέτει πυραύλους MM40 Exocet Block II για τον εξοπλισμό παράκτιων πυροβολαρχιών στα νησιά μας, με στόχο την απαγόρευση κίνησης των μονάδων επιφανείας των Τούρκων στο Αιγαίο.

Μια νέα πιο εξελιγμένη χερσαία έκδοση των πυραύλων αυτών, σε συνεργασία με τις πυραυλακάτους Super Vita που διαθέτουν πυραύλους Exocet MM40 BlockII/III), θα έδινε την τρομερή δυνατότητα εγκλωβισμού των τουρκικών μονάδων επιφανείας μέσα στα αγκυροβόλια τους, απαγορεύοντας τους την έξοδο από αυτά, σε πιθανή περίοδο πολεμικής κρίσης.

Η Άγκυρα σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιχειρούσε καμία αποβατική ενέργεια σε οποιαδήποτε ελληνικό μεγάλο νησί μας, διότι χωρίς την επίτευξη ναυτικού αποκλεισμού δεν θα μπορούσε να επιτύχει την δημιουργία προγεφυρώματος, αφού η εξάλειψη του θα ήταν θέμα χρόνου για τις δυνάμεις μας.

Έτσι το μόνο που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν οι Τούρκοι ( σε ένα τέτοιο σενάριο), θα ήταν μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των δεκάδων μικρονήσων μας, που δεν θα καλύπτονταν από πυραυλικά συστήματα, πυροβόλα και όλμους από παρακείμενα νησιά μας.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...