Κυπριακό

Προκαλεί ο Τατάρ για τα επεισόδια στην Κύπρο: Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να κάνουν την Πύλα δικό τους χωριό - Δεν θα το επιτρέψουμε

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το «μικτό χωριό της Πύλας σε εξ ολοκλήρου ελληνοκυπριακό χωριό».

Ο Τατάρ, μιλώντας στο πρακτορείο «Αναντολού», υποστήριξε ότι οι αντιρρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για τη διαδρομή επηρεάστηκαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά που επιδιώκει «να διώξει τους Τουρκοκύπριους από την Πύλα».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κατηγόρησε επίσης, τον ΟΗΕ ότι καθυστερεί το έργο μέσω της διπλωματίας εδώ και 25 χρόνια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να κάνει τους Τουρκοκύπριους να το «ξεχάσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Τατάρ είπε ότι η κατασκευή του δρόμου θα ολοκληρωθεί παρά τις ενστάσεις.

«Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να δείχνουν τη γη της ''τδβκ'' (ψευδοκράτος) εντός της Πράσινης Γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κρίση θα επιλυθεί διπλωματικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...