Κυπριακό

Τατάρ - Κυπριακό: Το ψευδοκράτος δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη νέα πολιτική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», ο κ. Τατάρ είχε την Τρίτη συνάντηση με την «ομάδα σκέψης Πενταδακτύλου».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν το 2004 είπε ότι δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν προς τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι συνεχίζουν να «θυματοποιούνται» και ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ προχώρησε σε «επιβράβευση της ελληνοκυπριακής πλευράς με τη μονομερή ένταξη της στην ΕΕ, παρά το όχι στο σχέδιο Ανάν», ενώ την ίδια στιγμή, συνεχίζει, όπως ισχυρίστηκε, τη μεγάλη αδικία σε βάρος του τουρκοκυπριακού «λαού» που το υπερψήφισε.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σταθερότητα στην περιοχή, την προστασία του ελληνοτουρκικού ισοζυγίου, τη γεωπολιτική ασφάλεια της Τουρκικής Δημοκρατίας και τις τελευταίες εξελίξεις, μπορούμε να πάμε σε επίσημες συνομιλίες μόνο εφόσον γίνει αποδεκτό το καθεστώς ίσης διεθνούς εκπροσώπησης μας στη βάση της κυριαρχικής ισότητας», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Για το θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Τατάρ είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει ακόμη δώσει οποιαδήποτε απάντηση στην πρόταση που υπέβαλε η τουρκοκυπριακή πλευρά. 

Αναφερόμενος στο έργο που αφορά στο σύστημα διασύνδεσης με την Τουρκία στον ηλεκτρισμό, ο κατοχικός ηγέτης ανάφερε ότι η υλοποίηση του έργου αυτού, θα είναι προς όφελος και της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ