Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Νέες Ταταρ-ιές! Σηκώνει τους τόνους: Όνειρο των Ελληνοκυπρίων η ένωση με την Ελλάδα-Δεν θα το επιτρέψουμε

Η κρίση με την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο και την Κύπρο, πλησιάζει και ο Ερντογάν επιχειρεί να στηρίξει το εξαπτέρυγό του στα κατεχόμενα Τατάρ με κάθε τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του  εμπορικού επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης στα κατεχόμενα στην Κύπρο, με υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια των τουρκοκυπρίων.

Και λέμε για υποσχέσεις, αφού η οικονομική κρίση που μαστίζει την Τουρκία δεν αφήνει στην παρούσα φάση τουλάχιστον περιθώρια για οικονομική βοήθεια προς τους Τουρκοκύπριους.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου  Τατάρ δέχθηκε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (ITO) Şekib Avdagic και τους συνοδούς καλεσμένους του δηλώνοντας:

https://www.youtube.com/watch?v=_6e3D1ySG0A

"Tο όνειρο της ελληνικής πλευράς εξακολουθεί να είναι η σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα επιτραπεί ποτέ".

Ο Tatar επεσήμανε τη σημασία της διαβούλευσης και της συνεργασίας με το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, δηλώνοντας ότι ο ITO αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος της τουρκικής οικονομίας.

Δηλώνοντας ότι αγωνίζονται για την αναγνώριση της κυριαρχίας του τουρκοκυπριακού λαού σε πλήρη ενότητα ιδεών και πράξεων με την πατρίδα του την Τουρκία, ο Τατάρ τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι, που έχουν κυρίαρχο κράτος, θα ενισχύουν πάντα τους δεσμούς τους με την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνοντας ότι μια λύση δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα υποστηρίζεται τώρα στην Κύπρο, με τη νέα πολιτική που εισήχθη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου, ο Τατάρ δήλωσε ότι υπάρχουν δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο εδώ και 60 χρόνια και ότι η θέση της ομοσπονδίας ,η  οποία συζητείται εδώ και μισό αιώνα, έχει πλέον τεθεί στο ράφι.

Ο Τατάρ τόνισε ότι το όνειρο της ελληνικής πλευράς εξακολουθεί να είναι να ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα και ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα επιτραπεί ποτέ και είπε ότι θα προστατεύει πάντα το κράτος και την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων.

Δηλώνοντας ότι η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς, ο Tatar δήλωσε ότι είναι πολύ πολύτιμο για τη διοίκηση και τα μέλη του ITO να επισκεφθούν την ΤΔΒΚ και να συζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Avdagiç δήλωσε ότι είναι εδώ για να εκφράσουν την υποστήριξη και την πίστη του Προέδρου Τατάρ και της ΤΔΒΚ, που μετέφεραν την αποφασιστικότητα του αείμνηστου Rauf Denktaş, του ιδρυτή και πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος Tatar επισκέφτηκε τον ITO τον Αύγουστο, ο Avdagic είπε: «Τονίζουμε τώρα ότι υποστηρίζουμε την κυπριακή πολιτική του Προέδρου μας, με την επαναληπτική επίσκεψη, και δείχνουμε ότι εμείς, ως επιχειρηματικός κόσμος της Κωνσταντινούπολης, είμαστε πάντα με την ΤΔΒΚ." 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Avdagic τόνισε ότι, "Ως επιχειρηματίες από την Κωνσταντινούπολη, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μια βαθιά ριζωμένη και μόνιμη συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της ΤΔΒΚ. Είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μας να παρέχουμε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλλουμε στην απόκτηση της οικονομικής ισχύος της ΤΔΒΚ που της αξίζει." 

Η αντιπροσωπεία του ITO επισκέφθηκε επίσης τον Πρέσβη της Τουρκίας στη Λευκωσία Ali Murat Başceri και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (KTTO) Turgay Deniz.

https://www.youtube.com/watch?v=DuZMcK-Nbtc

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η πρόθεση του Τατάρ να επιχειρήσει να δώσει έναν επιθετικό τόνο για μια ακόμη φορά, αναφορικά με τις σχέσεις της Κύπρου και των τουρκοκυπρίων.

Αντιλαμβάνεται ότι πλέον η Κύπρος παρά τα όσα προσπαθεί ο ίδιος όσο και ο φίλος του Ερνογάν, τελικά θα προβεί σε εξορύξεις στην ΑΟΖ της και αυτό τον ενοχλεί.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια της Κύπρου, σύμμαχος και αδελφός παραμένει η Ελλάδα και αυτό είναι κάτι το οποίο τον ενοχλεί ιδιαίτερα

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...