Κυπριακό

Έκτακτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας για υφαλοκρηπίδα με Κατεχόμενα και Λιβύη-Επιχειρούν νομιμοποίηση φανταστικής ΑΟΖ;

Εκτραχύνεται η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού στο παιχνίδι των εκβιασμών της Άγκυρας κατά της Λευκωσίας μπήκε και το τουρκικό υπουργείο άμυνας.  

Σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το τουρκικό υπουργείο άμυνας σε έκτακτη ανακοίνωση ανέφερε ότι “η NAVTEX που εξέδωσε η Λευκωσία για την πορεία του σεισμικού ερευνητικού πλοίου Oruç Reis, και οι θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, δήθεν δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια".

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας, οι ελληνικοί ισχυρισμοί χαρακτηρίστηκαν ως αναληθείς και παραπλανητικοί.

“Στο πλαίσιο του έργου συλλογής σεισμικών δεδομένων και δραστηριοτήτων γεώτρησης της Turkish Petroleum Corporation, Oruç Reis στη Μεσόγειο, Barbaros Hayrettin Paşa στη Μαύρη Θάλασσα, εξήλθαν τα σεισμικά ερευνητικά πλοία Fatih και Kanuni και το πλοίο Denar-2, υπό την συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και πολεμικής αεροπορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=sL2ZJLwSEmI

Οι περιοχές που καθορίζονται στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας, η οποία καθορίστηκε από τη Συμφωνία που υπογράψαμε με την "ΤΔΒΚ" το 2011 και της οποίας τα σύνορα δημοσιοποιήθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο τέλος, η περιοχή που δεσμεύεται για το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας δημοσιεύτηκε με επίσημη ανακοίνωση NAVTEX”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια τέτοια περίοδο που οι δραστηριότητες στη “Γαλάζια Πατρίδα” διεξάγονται πιο έντονα από ποτέ με το συντονισμένο έργο των αρμόδιων υπουργείων και ιδρυμάτων, υπάρχει σαφέστατα κίνητρο, αν δεν υπάρχει άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες ( Κύπρου-Ελλάδος) που έχουν στόχο να παραπλανήσουν το τουρκικό έθνος και να βλάψουν τις εθνικές μας δραστηριότητες.

Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των συμφερόντων μας στη “Γαλάζια Πατρίδα” μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα», κατέληξε η ανακοίνωση.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η Τουρκία πυροδοτεί εκ νέου ένταση  αρχής γενομένης από την Κύπρο, για να νομιμοποιήσει την παράνομη δήθεν ΑΟΖ της από Κρήτη έως την Κύπρο.

Ο ελληνισμός και όλοι οι φορείς πολιτικοί και στρατιωτικοί είναι σε ετοιμότητα, διότι όπως όλα δείχνουν ο Ερντογάν ετοιμάζει πιθανόν το μεγάλο “χτύπημα”, για να σωθεί στο εσωτερικό του, αλλιώς θα τον “ φάει το μαύρο σκοτάδι”.

https://www.youtube.com/watch?v=MYJm_OoAQFw

Η Τουρκία ίσως έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εκβιασμό τον ελληνισμό ώστε να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της, και αυτός θα ήταν πιθανά πολεμικά επεισόδια και οι παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

Το σενάριο ναυτικού αποκλεισμού νήσων και βραχονησίδων είναι το μόνιμο σενάριο των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο εδώ και 15 χρόνια.

Τώρα που ο Ερντογάν μας προειδοποιεί για έρευνες στην Α.Μεσόγειο, τις οποίες δεν αποδέχεται Λευκωσία και Αθήνα, είναι πιθανό να έχουμε εκτράχυνσνη της καταστάσεως και την διολίσθηση σε ένα σενάριο αεροναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σενάριο ενός ναυτικού αποκλεισμού, το έχει αναγάγει η Άγκυρα ως το  καλύτερο “όπλο” της, το οποίο ( κατά τους Τούρκους) θα πετύχαινε τον εκβιασμό των Κυπρίων, ώστε να δεχθούν την υφαρπαγή των κοιτασμάτων τους.

Η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, διαβλέπει ατολμία της Ελλάδος να ενεργοποιήσει τον ενιαίο αμυντικό δόγμα εδώ και τόσα χρόνια.

Τούρκοι επιτελείς έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια την στρατηγική εφαρμογή του αεροναυτικού αποκλεισμού, κάτι που είδαμε  τόσο σε ασκήσεις τύπου  «Θαλασσόλυκος», όσο και στις παλαιότερες ασκήσεις "ΕΦΕΣ", οι οποίες συμπεριελάμβαναν σενάριο κατάληψης νήσων/βραχονησίδων μετά την εφαρμογή αεροναυτικού  αποκλεισμού της ευρύτερης ζώνης. 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...