Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Ξανά στο προσκήνιο το ΚΥΤ Φυλακίου: Μεταφορά μεταναστών από Κρήτη και απόσπαση Συνοριοφυλάκων από τον Έβρο στη Μαλακάσα

Το ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου είναι ένα από τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, που θα χρησιμοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ξανά, για μεταφορά όσων έρχονται από τα παράλια της Λιβύης στην Ελλάδα.

Όπως είχε αποκαλυψει το Evros-news.gr, τον Μάιο είχαν μεταφερθεί στο ΚΥΤ Φυλακίου περίπου 500 λαθρομετανάστες για ταυτοποίηση και αφού έμειναν 24 ημέρες όπως προβλέπει ο νόμος, στη συνέχεια όσοι πήραν προσωρινή άδεια παραμονής αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα γέμισε η Ορεστιάδα από Αφρικανούς και αυτό είχε προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο.

Τώρα που κατά εκατοντάδες αποβιβάζονται στην Κρήτη από την Αφρική, εκτός από την Μαλακάσα και τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως και στο ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου θα μεταφερθούν με λεωφορεία από τον Πειρά μόλις αποβιβαστούν με καράβι απ’ την Κρήτη, αρκετοί λαθρομετανάστες.

Απόσπαση 42 Συνοριοφυλάκων από τον Έβρο στη Μαλακάσα και ίσως στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι από σήμερα Παρασκευή, και για πρώτη φορά στα χρονικά, 42 Συνοριοφύλακες από τον Έβρο και τη Θράκη γενικότερα, θα αποσπαστούν σε δομές λαθρομεταναστών στη νότια Ελλάδα, για να υπάρξει μία διαχείριση του προβλήματος. Κυρίως στην Μαλακάσα αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι να μεταφερθούν και στην Κρήτη, όπου θα δημιουργηθούν νέες δομές με κυβερνητική απόφαση.

Η απόσπασή τους έχει διάρκεια ένα μήνα ενώ εάν κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τον κανονισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να παραταθεί εάν οι έκτακτες ανάγκες το απαιτήσουν, μέχρι και έξι μήνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ