Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Να ενεργοποιηθεί η Εθνοφυλακή στα σύνορα μας-Πρόκληση από εφημερίδα ΕΦΣΥΝ “για δήθεν σαφάρι κατά μεταναστών από Έλληνες Στρατιώτες”

Πρόκληση από άρθρο σε γνωστή ιστοσελίδα, το οποίο καταγγέλλει ουσιαστικά δήθεν σαφάρι κατά μεταναστών από Έλληνες Στρατιώτες”.


Ενώ ομάδες του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», Ομάδες του Σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ των Ενόπλων Δυνάμεων, που αριθμούν 12.500 άτομα υλοποιούν περίπολα και άλλες αποστολές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, κάποιοι άλλοι ονειρεύονται καταγγέλλοντας μάλιστα την φύλαξη των συνόρων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφημερίδα ΕΦΣΥΝγια δήθεν σαφάρι κατά μεταναστών από Έλληνες Στρατιώτες

”Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι “Φαντάροι καταγγέλλουν πως παρά τη θέληση τους συμμετέχουν σε περίπολα του στρατού που τη «στήνουν» σε περάσματα προσφύγων, τους κυνηγούν και τους αφαιρούν παπούτσια, κινητά και συχνά τα ρούχα.


Φαντάροι από την 110 Α/Κ ΜΜΠ αναφέρουν πως «υποχρεωτικά και παρά τη θέληση τους, συμμετέχουν σε Περίπολα του Στρατού στον Έβρο που κυνηγούν πρόσφυγες.

Τα περίπολα αυτά είναι τετραμελή και δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για το προσωπικό. Για 8 ώρες περιπολούν στον Έβρο χωρίς η μονάδα να τους δίνει ένα σάντουιτς ή ένα μπουκαλάκι νερό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, οι φαντάροι αποκαλύπτουν ότι «τα κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας σταδιακά μετατράπηκαν σε περίπολα που απαρτίζουν αποκλειστικά φαντάροι και χαμηλόβαθμα στελέχη, οι οποίοι έχουν αναλάβει Αστυνομικά Καθήκοντα. Ποιες είναι οι προφορικές διαταγές της στρατιωτικής ηγεσίας για να μην υπάρχουν γραπτές αποδείξεις;

Τα περίπολα την "στήνουν" στα περάσματα προσφύγων-μεταναστών και μόλις τους δουν, σκοπεύουν στην σύλληψη προσφύγων (περιορισμό την λέει το ΓΕΕΘΑ), με απώτερο σκοπό την επαναπροώθηση τους.

»Βάζουν κάτω λοιπόν τους πρόσφυγες και τους αφαιρούν: παπούτσια, κινητά για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν και καταγράψουν τα όσα βιώνουν τις ζώνες και συχνά τα ρούχα, αφήνοντας τους γυμνούς τα έντυπα τους, ώστε να μην μπορούν να θέσουν κανένα αίτημα και φυσικά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει για τον πρόσφυγα να του αφαιρείς τα χαρτιά του.

Στην συνέχεια έρχεται η αστυνομία για να τους συλλάβει και η συνοριοφυλακή για να τους επαναπρωθήσει. Φυσικά, εκδηλώνεται κάθε είδους βαρβαρότητα, με άσκηση βίας στους απροστάτευτους πρόσφυγες», καταλήγει το ίδιο μεταξύ άλλων.


Για τους εν λόγω δημοσιογράφους, η άσκηση των στοιχειωδών καθηκόντων φύλαξης των ελληνικών συνόρων με περίπολα κατά παράνομων εισβολέων, είναι αχρείαστη αγγαρεία, ενώ η σύλληψη και η μεταφορά τους στις αστυνομικές αρχές, αποτελεί πιθανόν “ποινικό αδίκημα”.

Δεν θα πρέπει δηλαδή να φυλάσσονται τα σύνορα μας, και θα πρέπει να επιτρέπουμε στις ορδές των παράνομων μεταναστών να εισέρχονται ανενόχλητες στην πατρίδα μας με όλα τα επακόλουθα, σύμφωνα με αυτούς που δημοσιοποιούν τέτοιες ανήκουστες δήθεν “καταγγελίες”.

Τελικά ισχύει ότι δεχόμαστε εδώ και μήνες υβριδικό πόλεμο όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά ειδικά από το εσωτερικό, και αυτό ίσως να είναι το πιο επικίνδυνο από όλα βιώνουμε με τις πυρκαγιές εδώ και πολλές ημέρες.

Να ενεργοποιηθεί η Εθνοφυλακή εδώ και τώρα με όλες αυτές τις τραγωδίες σε Έβρο-Ρόδο και αλλού, οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε κατά την θερινή περίοδο την Εθνοφυλακή μας.

Επίσης να αυξήσουμε το ποσοστό στελέχωσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ), ιδίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του νομού Έβρου, εξετάζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και των γυναικών, αφού όμως ληφθούν υπόψη θέματα θεσμικά, νομικά και εκπαίδευσης.

Να δημιουργηθούν μονάδες Εθνοφυλακής στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη στους τομείς της κυβερνοάμυνας - Νοσηλευτικής / Ιατρικής και σε τεχνικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Κατά συνέπεια η αποστολή της Εθνοφυλακής συνίσταται αφενός στη συμβολή στην άμυνα της χώρας, στη διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας του Στρατού Ξηράς και στην ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους και αφετέρου στην παραγωγή εθνικού και κοινωνικού έργου το οποίο επιτελούν οι εθνοφύλακες όλα αυτά τα χρόνια στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ