Εσωτερική Ασφάλεια

Συναγερμός στον Έβρο: Παραμένει έντονη η κινητικότητα των μεταναστών

Μπορεί οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας να συμφώνησαν για την απομάκρυνση των μεταναστών από την τουρκική νησίδα που βρίσκεται ύψος της Νέας Βύσσας, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα στο σημείο επιχειρώντας να μπει στο ελληνικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το tromaktiko.gr, αυτή την ώρα την περιοχή έχουν περικυκλώσει συνοριοφύλακες που έχουν εντολή να χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο αποτροπής.

Παράλληλά, το υπουργείο Άμυνας με τη σειρά του θωρακίζει την περιοχή ώστε να αποτραπεί η είσοδος των μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Σε σημεία όπου δεν υπάρχουν σύνορα φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί κονσερτίνες, τουρμπίνες του στρατού αλλά και σιδερένια εμπόδια.

Μάλιστα, με C-27 μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη, και από εκεί στο Σουφλί, ραντάρ το οποίο έχει τη δυνατότητα επιτήρησης σε απόσταση 40 χλμ.

Στη δημοσιογράφο Αναστασία Αργυριάδου του OPEN μίλησαν συνοριοφύλακες και ανέφεραν πως ακριβή εικόνα για τον αριθμό των μεταναστών οι οποίοι παραμένουν στη νησίδα. Αυτό γιατί υπάρχει πυκνή βλάστηση. Μάλιστα, οι ίδιοι ανέφεραν πως ακούνε την τουρκική στρατοχωροφυλακή να τους καλεί από τα μεγαφωνανα γυρίσουν πίσω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ