Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Στην αναμπουμπούλα οι μπαχαλάκηδες χαίρονται-"Ψήνονται" για νέα "Δεκεμβριανά" εν μέσω κρίσης

Εν μέσω προφανούς προεκλογικής περιόδου, εν μέσω έντασης με την Τουρκία, εν μέσω "θερμού" καλοκαιριού από πάσα άποψη, οι γνωστοί-άγνωστοι βρήκαν την ευκαιρία να θυμίσουν την ύπαρξή τους. 

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι χθες Παρασκευή (1.7.2022) το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μεμονωμένο. Με αφορμή την απόφαση της δικαιοσύνης για τον Κορκονέα κι ας κατατέθηκε αίτηση για αναίρεση, την οποία θα εξετάσει ο Άρειος Πάγος , οι μπαχαλάκηδες στήνουν νέο σκηνικό και αναφέρουν: 

Η απόφαση του εφετείου της Λαμίας δεν αποτελεί μόνο μια απόφαση επιβράβευσης των αστυνομικών δολοφονιών, αλλά και μια απόφαση που επιζητεί να ξαναγράψει την ίδια την ιστορία. Την ιστορία του Δεκέμβρη, την ιστορία του Αλέξανδρου, την ιστορία του κινήματος. Η δικαιοσύνη του δρόμου θα πρέπει να είναι αυτή που θα επαναφέρει την ανατρεπτική μνήμη στο προσκήνιο της ιστορίας.

Ως μια απειροελάχιστη αρχική κίνηση, καλούμε σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση της ιστορικής-συλλογικής μας μνήμης την Τρίτη 5 Ιούλη, ώρα 20:00, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στο μνημείο του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επίσης με μια άλλη αφορμή έχουν... δώσει ρέστα τις τελευταίες μέρες. Προς αλληλεγγύη για τον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη,

-Το βράδυ της Κυριακής 25/6, πραγματοποίησαν επίθεση στα πολυτελή διαμερίσματα HESTIA και στην εταιρεία Grivas/Integrated IT Solutions σπάζοντας τις τζαμαρίες τους επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

-Το Σάββατο 28/5 στα Εξάρχεια επιτέθηκαν στην ομάδα Δράση. 

Σημειώνεται πως για τον εν λόγω απεργό πείνας έχουν κινητοποιηθεί και άλλοι φυλακισμένοι "διάσημοι της τρομοκρατίας" απέχοντας από το συσσίτιο από τα μέσα της εβδομάδας όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας. 

Η απορία της μάνας και η απάντηση της δικαιοσύνης 

«Θα έχω μία απορία μέχρι το τέλος της ζωής μου, γιατί έχω χάσει το παιδί μου;» είπε από την πλευρά της στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν. 

Εκτίμησε μάλιστα ότι εκείνη την περίοδο «υπήρχε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πολιτεύματος και ήθελαν να γίνει μία ακραία πράξη στο κέντρο της Αθήνας».

Η Τζ. Τσαλικιάν είπε: «Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν εντολή από το κέντρο να μεταβούν σε κάποιο περιστατικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτοί παράκουσαν την εντολή αυτή και μετέβησαν στο σημείο στο οποίο αργότερα διέπραξαν τη δολοφονία. Εκεί δεν υπήρχαν ομάδες παιδιών, ταραχοποιών, απλώς 4-5 παιδιά που έπαιζαν και οι θαμώνες των καφετεριών εκεί έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους. Αυτό αποτελεί για εμένα ένα αδυσώπητο ερωτηματικό «γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο;». Δεν έχω καμία απάντηση και θα έχω μία απορία μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχω χάσει το παιδί μου».

«Επειδή δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου αλλού θα πω ότι πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο – με δεδομένες τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν – υπήρχε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πολιτεύματος και ήθελαν να γίνει μία ακραία πράξη στο κέντρο της Αθήνας, όπως και πραγματικά έγινε» συμπλήρωσε.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι αισθάνθηκε τεράστια απογοήτευση για την απόφαση αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, σημειώνοντας πως θεωρεί τον Κορκονέα αμετανόητο δολοφόνο.

 

Επίσης με αφορμή την απόφαση Κορκονέα είχαμε επανεμφάνιση και του Νίκου Ρωμανού που τόνισε μεταξύ άλλων:  "η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί μόνο μια προκλητική επιβράβευση των δολοφονιών που διαπράττει η αστυνομία αλλά και μια ανοιχτή πρόκληση ώστε η δικαιοσύνη του δρόμου να αναμετρηθεί με όσους την θέλουν στο περιθώριο των εξελίξεων". Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών" ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από δύο χρόνια, εξακολουθεί να βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής και μάλιστα με συχνότατα περιστατικά παρακολούθησης όπως ο ίδιος καταγγέλλει. Αποκορύφωμα ήταν η προσαγωγή του στο τμήμα την Δευτέρα 20/6, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά του άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, τάχα για τυχαίο έλεγχο, την ώρα που μαζί με τη φίλη του προσπαθούσε να φωτογραφίσει κρυφή κάμερα, που όπως καταγγέλλει, ανακάλυψε σε όχημα που επί μέρες ήταν σταθμευμένο έξω απ' το σπίτι φίλης του.

Στο μεταξύ αντιπαράθεση έχει προκύψει μεταξύ της πλευράς των συνηγόρων της οικογένειας και της Δικαιοσύνης. 

Στις αιτιάσεις των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, απάντησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Κορκονέα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 

ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΕ ΛΑΜΙΑΣ

    Με αφορμή τις δηλώσεις πληρεξουσίων δικηγόρων διαδίκου μετά την έκδοση απόφασης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο  Λαμίας, για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών περιστάσεων ήδη καταδικασθέντος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι: α)  το δικαιϊκό μας σύστημα περιλαμβάνει ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο ενδίκων μέσων προς προστασία του πολίτη – διαδίκου και β) η κριτική των δικαστικών αποφάσεων πρέπει να ασκείται με επιστημονικά και μόνο κριτήρια.  Συνεπώς, κριτική δικαστικής απόφασης με επίκληση φανταστικών σεναρίων συνωμοσίας περί «μεθόδευσης κακοστημένης δίκης» και περί «παρασκηνίου που οργίασε», με αναληθείς αναφορές, με παραποίηση δικονομικών κανόνων χάριν εντυπωσιασμού, με προσπάθεια διέγερσης των ευαίσθητων αντανακλαστικών της κοινής γνώμης και με προσωπικές βολές κατά Δικαστικών Λειτουργών πλήττει τη Δικαιοσύνη και δεν αρμόζει σε μία συνταγματική, δικαιοκρατούμενη τάξη, που σκοπό έχει την προστασία του συνόλου των πολιτών ενώ η αμφισβήτηση της δικαιοδοτικής κρίσης με επικοινωνιακά επιχειρήματα ενέχει τον κίνδυνο εκτροπής προς την οχλοκρατία.

   Επίσης, επισημαίνει ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν δικαίωμα στην προστασία της φήμης και της αξιοπρέπειάς τους και κριτική ευθέως προσβλητική και απειλητική αυτών δεν είναι ανεκτή σε μία ευνομούμενη πολιτεία, όπως είναι η χώρα μας, με δεδομένο δε ότι οι Δικαστές υπέχουν καθήκον αυτοσυγκράτησης που τους απαγορεύει, να  απαντούν προσωπικά και δημόσια σε τυχόν βολές, που δέχονται, τα αρμόδια θεσμικά όργανα των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης οφείλουν να παρεμβαίνουν με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία αυτής (Δικαιοσύνης).     

   Τέλος, επισημαίνει ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί  εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους και κρίνουν κατά συνείδηση, το ίδιο δε ισχύει και για τους ενόρκους, η συμμετοχή των οποίων προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ