Bell 214ST
Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος-Και 200 πυροσβέστες από όλη την Ευρώπη από σήμερα (Εικόνες)

Το πανελλήνιο πυροσβεστικό σώμα ανακοίνωσε μέσω Twitter την παραλαβή του δεύτερο Bell 214ST ελικοπτέρου στην Ελλάδα. Φέτος, το σώμα παρέλαβε 3 Bell 214ST και 5 Bell 214B. 

Ποιο Είναι το Bell 214ST;

Το Bell 214ST είναι ένα ελικόπτερο διπλού κινητήρα και μεσαίας μεταφορικής ικανότητας, το οποίο βασίζεται στη σειρά UH-1 Huey της Bell Helicopter. Αν και διαθέτει παρόμοια ονομασία με το Bell 214, το Bell 214ST είναι μεγαλύτερο και διαφέρει αρκετά εξωτερικά.

Αρχικά το Bell 214ST αναπτύχθηκε ως ένα στρατιωτικό πρόγραμμα από το Bell 214B BigLifter, ειδικά για παραγωγή στο Ιράν και με κεφάλαια της ιρανικής κυβέρνησης. Η ουσιαστική διαφορά με το BigLifter ήταν η αντικατάσταση του Lycoing LTC-4 turboshaft κινητήρα του Model 214 με δύο General Electric T700 κινητήρες. Η αλλαγή αυτή βελτίωσε την απόδοση και την ασφάλεια του ελικοπτέρου. Μετά από δοκιμές και κάποιες τροποποιήσεις το Ιράν τελικά άλλαξε το αρχικό σχέδιο προμήθειας σε 50 Bell 214A και 350 214ST, τα οποία θα κατασκευάζονταν στη Ισφαχάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Bell 214ST διαθέτει τεράστιες σχεδιαστικές αλλαγές από το Bell 214. Το Bell 214ST είναι μεγαλύτερο, έρχεται με μεγαλύτερη άτρακτο και θέσεις για 16 με 18 επιβάτες. Επίσης, στο ελικόπτερο εγκαταστάθηκαν δύο GE CT7-2A κινητήρες των 1,625 shp. Το μοντέλο εισήγαγε κάποιες υπερσύγχρονες τεχνολογίες της Bell, συμπεριλαμβανομένων λεπίδων ροτόρων από υαλοβάμβακα κλπ. Το ελικόπτερο έχει μία πόρτα πιλοτηρίου και μία μεγάλη πόρτα καμπίνας σε κάθε μεριά. Το Bell 214ST διαθέτει χωρητικότητα καυσίμου 1.650 λίτρων. Μπορεί να προστεθεί και ένα βοηθητικό σύστημα καυσίμου.

Το Bell 214ST αποτελούσε το μεγαλύτερο ελικόπτερο το οποίο είχε κατασκευάσει μέχρι τότε η Bell. Έκτοτε έχει ξεπεραστεί από το Bell 525 Relentless. Το ST ήταν ακρωνύμιο για το "Stretched Twin", αλλά μετά άλλαξε σε "Super Transporter" (δηλαδή "super μεταγωγικό"). Η Bell κατασκεύασε συνολικά 96 Bell 214ST με την παραγωγή να ολοκληρώνεται το 1993.

Χειριστές

Κάποια κράτη που χρησιμοποιούν το ελικόπτερο ως στρατιωτικό αεροσκάφος αυτήν την στιγμή είναι το Μπρουνέι και το Περού, στις πολεμικέ αεροπορίες τους. 

Κάποια κράτη από αυτά που το χρησιμοποιούν για εμπορική χρήση είναι ο Καναδάς, ο οποίος το επιχειρεί ως μεταγωγικό, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. 

Πρώην χώρες που το χρησιμοποιούσαν είναι η Νορβηγία, το Ιράκ, η Ταϊλάνδη - η οποία το επιχειρούσε στο ΠΝ της - και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον 200 πυροσβέστες 

Από σήμερα, τέλος, 200 πυροσβέστες  από όλη την Ευρώπη θα είναι στρατηγικά τοποθετημένοι στην Ελλάδα για να ενώσουν γρήγορα τις εθνικές δυνάμεις όταν οι δασικές πυρκαγιές βγουν εκτός ελέγχου.

Οι πρώτες ομάδες φτάνουν ήδη στη χώρα.

Μια κοινή προσπάθεια της ΕΕ μπροστά στον αυξανόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς

 

Τέλος έρχονται και φέτος οι Ρουμάνοι 

 

GALLERY

Bell 214ST
Bell 214
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...