Εσωτερική Ασφάλεια

Αυτοψία στο φράχτη του Έβρου – Συνεχείς περιπολίες και αποτροπή εισόδου μεταναστών

Αυξημένη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, όπου, όπως επισημαίνουν οι αρχές, γίνονται συχνά προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα από μετανάστες.

Σήμερα, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαΐδης, 30 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν το ποτάμι, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση αρχών απέτρεψε είσοδο στη χώρα.

Οι αρχές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020.

Όπως φαίνεται στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον φράχτη του Έβρου, οι περιπολίες δεν σταματούν ούτε δευτερόλεπτο. Στρατιώτες με όπλα στα χέρια ελέγχουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή.

Η αυτοψία που έγινε πάνω στην μεθοριακή γραμμή με την Τουρκία και κατέγραψε κάποιες από τις επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού που έχουν μοναδικό σταθμό την προστασία των συνόρων μας από κάθε είδους επιβουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόπειρες παράνομης εισόδου

Οι αλλεπάλληλες απόπειρες εισόδου μεταναστών, οργανωμένες από τουρκικά κυκλώματα, ανεβάζουν το επίπεδο ετοιμότητας.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια πλέον. «Τώρα έχουμε φράχτη. Έχουμε φύλαξη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πετρόβιτς, τόνισε ότι «χρειάζεται να κατασκευαστεί φράχτης και στο κεντρικό τμήμα του Έβρου, γιατί εκεί πλέον δεχόμαστε τις μεγαλύτερες πιέσεις».

Στη φαρέτρα των δυνάμεων αποτροπής δεν βρίσκονται μόνο σύγχρονα μέσα υποστήριξης, αλλά και ένας ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος, ο οποίος μπορεί και αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία από μεγάλη απόσταση.

Αυτό που εκπέμπουν στρατιώτες, αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής, είναι ένα μήνυμα ισχύος για τη θωράκιση των συνόρων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τουρκική διείσδυση στο Αιγαίο-Στα δικαστήρια Ροδίτης και Τούρκοι μέτοχοι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που έπαθε ζημιά 120.000 ευρώ

Οι ίδιοι Τούρκοι ήταν ταυτόχρονα και μέτοχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο-Ο Φιντάν θέλει επιχειρηματικές...
Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...