κλειστές δομές
Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Μετά την Χίο και την Λέσβο, φέρνουν μηχανήματα κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών και στον Έβρο; (βίντεο)

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες σε Χίο και Μυτιλήνη λόγω της σφοδρής αντίδρασης των κατοίκων, να ξεφορτωθούν μηχανήματα της εργολήπτριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ ώστε να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών, φαίνεται ότι έρχεται και η ώρα του Φυλακίου Ορεστιάδας, όπως αναφέρει το Evros-news.gr.

Κάποια στιγμή άλλωστε θα επιχειρηθεί να αρχίσει η επέκταση σε χώρους του ΚΥΤ Φυλακίου στα 33,7 στρέμματα που νοικιάστηκαν απέναντι από τις δυο υπάρχουσες δομές ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά και η κατασκευή νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 θέσεων, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και δήλωσε πρόσφατα στην Βουλή ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας  καθαρά για αύξηση από 700 πού είναι σήμερα σε 960 θέσεις συνολικά και στις δυο δομές. Από την στιγμή μάλιστα που η μία δεν θα βρίσκεται δίπλα στην άλλη, δεν μιλάμε για επέκταση, αλλά κατασκευή νέας δομής λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν προχθές, εμφανίστηκαν κλούβες της αστυνομίας να μεταφέρουν στην Ορεστιάδα άνδρες των ΜΑΤ, την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να χρειάζεται για την φύλαξη των συνόρων και συγκεκριμένα της περιοχής των Καστανεών, όπως είχε συμβεί με τα γεγονότα του Μαρτίου 2020. Κι επειδή ο χρόνος πλησιάζει να μπουν αρχικά οι… μπουλντόζες στο χωριό Φυλάκιο για να ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου, όλοι είναι απόλυτα δικαιολογημένα καχύποπτοι. Μήπως ετοιμάζουν δυνάμεις, ώστε στη συνέχεια να εμφανιστούν και τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ, δικά της ή τοπικών υπεργολάβων, ώστε να αρχίσει η κατασκευή;

Ο κόσμος φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύει στα “παραμύθια”, τις διαβεβαιώσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αλλά και του πρώτου σε ψήφους βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη, οι οποίοι προσπάθησαν με απανωτές δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, να τον πείσουν ότι… δικαιώθηκε, κέρδισε τον αγώνα με τις δυναμικές αντιδράσεις του. Πως δεν θα γίνει καμιά αύξηση χωρητικότητας ή δυναμικότητας, όταν ξεκάθαρα ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλάει στα ΒΙΝΤΕΟ που όλοι είδαμε, για αύξηση χωρητικότητας από τα 700 στα 960 άτομα. Μάλιστα η Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα (ΕΑΚΥΤ), που μαζί με το Evros-news.gr, το μοναδικό από τα τοπικά ΜΜΕ επί μήνες πέρυσι… ΟΥΡΛΙΑΖΕ για όσα έρχονται και συνεχίζει να ξεσκεπάζει την ξεδιάντροπη προσπάθεια Μαυρίδη, Δημοσχάκη, να καλύψουν τους πραγματικούς στόχους και τα σχέδια της Κυβέρνησης για τις δομές λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, τα… είπε όλα με ένα χαρακτηριστικό ΒΙΝΤΕΟ που δημιούργησε.

Δείτε το βίντεο του Εvros-news.gr:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ