Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Κουρδικά φυλλάδια στα περίχωρα της Κομοτηνής-Μυρίζει τουρκική προβοκάτσια-Οι Τούρκοι προκαλούν μιλώντας για προπαγάνδα του PKK σε “τουρκικά” χωριά της Δ.Θράκης

Η γνωστή τουρκική “μαύρη προπαγάνδα” έχει ανέλθει πλέον σε δυσθεώρητα πλέον ύψη, και τώρα ανακάλυψε δήθεν δράση του συριακού παραρτήματος του ΡΚΚ στην Δυτική Θράκη.

Πρόκειται για ένα ακόμη σήριαλ της Άγκυρας, που έχει στόχο να βάλει την ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή, σε περιδίνηση, λόγω πιθανών ύποπτων τουρκικών σχεδίων.   

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, “σε ορισμένα χωριά στην Δυτική Θράκη, και συγκεκριμένα στα περίχωρα της Κομοτηνής ρίχθηκαν στους δρόμους φυλλάδια της οργάνωσης PKK/YPG υπέρ του ΡΚΚ.

Τα φυλλάδια που πετάχτηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού ήταν στα τουρκικά και στα ελληνικά.Πρόκειται για Φέιγ βολάν του PKK/YPG, που ανακαλύφθηκαν σήμερα στο χωριό Σεντέλι της Κομοτηνής.

Τα εν λόγω φυλλάδια βρέθηκαν από τους μουσουλμάνους στο χωριό, και προφανώς δόθηκαν στο τουρκικό προξενείο για τα περαιτέρω.

Αυτά ανέφεραν “Ας καταστρέψουμε τον τουρκικό φασισμό και σταθείτε στο πλευρό του αντάρτικου. Μέχρι κάθε γυναίκα να νιώσει ελεύθερη, ζήτω ο πόλεμος στη Βόρεια Συρία”, έχοντας  το λογότυπο της κουρδικής οργάνωσης Rojava.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος υπουργός Χακάν Τσαβούσογλου, με καταγωγή από την περιοχή, έγραψε στον λογαριασμό του στα social media:  «Όσοι στέλνουν φυλλάδια της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στα τουρκικά χωριά μας στη Δυτική Θράκη πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μας δεν είναι ποτέ μόνοι. Βρίσκεστε στο λάθος μέρος για πρόκληση. Δεν μπορείτε να ζήσετε εκεί που είναι ο πολιτισμός μας!».

Το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο για την ελληνική εσωτερική ασφάλεια είναι η προκλητική επισήμανση της τουρκικής εφημερίδας η οποία ανέφερε ότι“ οι υποστηρικτές της κουρδικής οργάνωσης στην περιοχή με αυτές τις προκλητικές ενέργειες μας έφεραν στο νου το ερώτημα «Υπάρχει προετοιμασία για δράση κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκη;",καταλήγει το ίδιο.

Το δικό μας ερώτημα που είναι εύλογο είναι, τι ύποπτο μπορεί να ετοιμάζουν οι τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι στην Δυτική Θράκη, ενόψει το τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τουρκικό φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν στο εσωτερικό;

Χθες σύμφωνα με άρθρο, είχαμε την επίσκεψη ειδικού απεσταλμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Brian Breuhaus, στην Πρόεδρο του μειονοτικού Κόμματος DEB Çiğdem Asafoğlu στην Ξάνθη.

Από όσο είναι γνωστό, δεν συντρέχει κανένας σοβαρός λόγος που να αφορά οποιαδήποτε ζήτημα με τα ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, ή μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι;

https://www.youtube.com/watch?v=6RYsBZThAVw

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη συνάντηση, η κ. Asafoğlu μετέφερε προσωπικά στην φιλοξενούμενη αμερικανική αντιπροσωπεία όλες τις λεπτομέρειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μονομερείς πρακτικές της Ελλάδας.

Τα προβλήματα δε που επικαλείται το μουσουλμανικό κόμμα της κ. Τσιγδέμ, που απαιτεί να ονομάζεται “Τουρκικό” κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάννης, και οι κινήσεις για είσοδο στην ελληνική βουλή, δεν αφήνουν πλέον κανέναν αδιάφορο.

Πρόκειται για κινήσεις και προκλήσεις στην Δυτική Θράκη μας, οι οποίες ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της χώρας μας, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο “στριμωγμένος” Ερντογάν θα επιχειρήσει να “εξάγει” τα προβλήματα του κατά της Ελλάδος το επόμενο διάστημα.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ