Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

"Στα όπλα" οι Καταδρομείς μας στα σύνορα! Τούρκοι μειονοτικοί στην Ν.Βουλγαρία σπρώχνουν μετανάστες στην Ελλάδα;

Είναι πλέον γεγονός ότι Βούλγαροι μαζί με Τούρκους μειονοτικούς στη Ν.Βουλγαρία, στέλνουν μετανάστες εντός ελληνικού εδάφους, προκαλώντας την ελληνική αντίδραση για τον κίνδυνο από το Βορρά.

Είναι γνωστό ότι στην Νότια πλευρά της Βουλγαρίας κατοικούν χιλιάδες μειονοτικοί Τούρκοι με διασυνδέσεις με την Άγκυρα, ενώ και οι Βούλγαροι συνοριακοί δεν φαίνεται να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλιώς δε θα είχαμε μετανάστες από τη Βουλγαρία; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τον λόγο αυτόν έχουμε νέο τμήμα Ελλήνων κομάντος, το οποίο εγκαταστάθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, για πιο αποτελεσματικό  έλεγχο και αποτροπή της λαθρομετανάστευσης που έχουμε από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και η οποία μας προβληματίζει ιδιαίτερα αφού ως χώρα έχουμε απλώσει τις δυνάμεις μας σε νησιά και ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr που προέρχονται από κατοίκους των χωριών της ορεινής περιοχής, στο τμήμα των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα στο Σουφλί και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή για εντοπισμό μεταναστών και προσφύγων, θα έχουμε μετακίνηση και δεύτερου τμήματος στο Μεγάλο Δαρείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί το άδειο Στρατόπεδο “Παρασκευούδη” για την διαμονή των Καταδρομέων, οι οποίοι από εκεί και για όλο το 24ωρο θα περιπολούν στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, προκειμένου να μην επιτρέπουν την είσοδο λαθρομεταναστών και τις δραστηριότητες των κυκλωμάτων διακινητών.

Αυτό όπως πληροφορήθηκαν, έγινε με απόφαση του  Δ’ Σώματος Στρατού και του Διοικητή του Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, για να υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων.

Οι στρατιωτικοί που εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην 50η Ταξιαρχία με την συγκεκριμένη αποστολή, περιπολούν πέρα από την ορεινή περιοχή και στην παραποτάμια του Έβρου. Όμως οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Δαρείο, θα καλύπτουν την περιοχή αποκλειστικά, έως τα σύνορα με το νομό Ροδόπης, όπου επίσης εγκαταστάθηκε άλλο τμήμα τους. Έτσι, στην περιοχή θα υπάρχουν πλέον τρία τμήματα Καταδρομέων, για τον συγκεκριμένο σκοπό, ένα στο Ορμένιο και δυο στο Σουφλί.

Εντοπίστηκαν ξανά μετανάστες σουλατσάρουν ανενόχλητοι αφού διέβησαν πιθανόν τα Τουρκοβουλγαρικά σύνορα

Χθες Παρασκευή, περίπου 15 λαθρομετανάστες έκαναν την εμφάνιση τους χθες το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Ορμένιο της Ορεστιάδας.

Οι νεαροί  εντοπίστηκαν κοντά στο νεκροταφείο του χωριού και είναι άγνωστο αν πέρασαν από την Τουρκία ή ήρθαν μέσω της Βουλγαρίας. Αυτό άλλωστε συμβαίνει συχνά όχι μόνο στο συγκεκριμένο χωριό, αλλά και στα υπόλοιπα του Τριγώνου. Να επιλέγουν δηλαδή την διαδρομή μέσω της Βουλγαρίας, αφού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι διακινητές πιστεύουν ότι θα τους περάσουν πιο εύκολα στο ελληνικό έδαφος.

Η πίεση στα βουλγαρικά σύνορα εκ μέρους των μεταναστών από την Τουρκία είναι ζήτημα πολιτικής λήψης αποφάσεων στην Τουρκία. Η Άγκυρα χρησιμοποιεί πάντα τους μετανάστες για να πιέσει την Ελλάδα και κατ'επέκταση την Ευρώπη.

Το ερώτημα είναι εάν θα πρέπει να πιέσουμε και την Βουλγαρία να κάνει καλά την δουλεία της ενώ σαφώς και θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, δηλαδή, την πρόληψη της εισόδου παράνομων μεταναστών από το έδαφος της Βουλγαρίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...