Εσωτερική Ασφάλεια

Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια: Νύχτα αγωνίας στο δρόμο περνούν οι κάτοικοι πνιγμένοι στον καπνό

Κι αυτό γιατί, μπορεί το βράδυ να κατάφεραν να «πιάσουν» τη φωτιά στο Πευκί, ωστόσο κοντά στην περιοχή έχει ένα τεράστιο μέτωπο μέσα στο δάσος και υπάρχει πάντα ο φόβος να ξεφύγει η φωτιά και να πλησιάσει πάλι τα χωριά.

Επίσης, υπάρχουν ακόμα μικροεστίες στο Πευκί, που αμέσως επεμβαίνουν και οριοθετούν οι πυροσβέστες.

Ο καιρός βοηθάει

Παρήγορο είναι ότι στην περιοχή έχει αυξηθεί η υγρασία, έχει πέσει η θερμοκρασία και επικρατεί άπνοια. Με αυτούς τους «συμμάχους» οι δύναμη της πυροσβεστικής και του στρατού αλλά και τα πεζοπόρα τμήματα από του εθελοντές, θα δώσουν μια ολονύκτια μάχη στα δύσβατα και ορεινά σημεία μέχρι τα ξημερώματα όπου θα μπουν στη μπουν στη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. Με την ελπίδα, ότι θα έχει καθαρίσει ο ουρανός για να μπορέσουν να επιχειρήσουν…

Οι κάτοικοι σε επαγρύπνηση

Την ίδια ώρα, οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι της περιοχής, θα περάσουν τη νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό -καθώς τα αντλιοστάσια λειτουργούν με ρεύμα.

Κάποιοι θα περάσουν τη νύχτα στα σπίτια τους, κάποιοι στις αυλές τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα παραμείνουν στην παραλία στο Πευκί όπου υπάρχουν 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ένα της Αεροπορίας, πανέτοιμα να προσφέρουν βοήθεια αν χρειαστεί.

Επίσης εκεί, παραμένει το φέρι μπόουτ μήπως κάποιος θελήσει να περάσει μέσα το βράδυ.

Δεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο στις Γούβες, τη Γερακίου και την Γαλατσώνα, όπου συγκρατήθηκαν οι φλόγες, αλλά η πυρκαγιά κύκλωσε δυο και τρεις φορές τα χωριά και από διαφορετικές πλευρές προκαλώντας πολλές ζημιές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι