Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό μανιφέστο με σφοδρή επίθεση σε Δύση-ΗΠΑ: ''Ετοιμάζουν την εξόντωση του Ερντογάν''

Την στιγμή που υποτίθεται ότι η Τουρκία, επιδιώκει την βελτίωση των σχέσεών της με την Ουάσινγκτον, οι σύμβουλοι του Ερντογάν συνεχίζουν να αναφέρουν ότι βρίσκονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, την ευθύνη για το οποίο η Αγκυρα, έχει επιρρίψει στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μάλιστα τα ''φερέφωνα'' του Ερντογάν, προβάλλουν ότι η απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 ήταν μια σύγκρουση πολιτισμών.  

Τώρα πιστεύουν, ότι σχεδιάζεται μια σοβαρή επίθεση πριν από το 2023, που σαν αποτέλεσμα θα έχει ακόμη και την φυσική εξόντωση του Ερντογάν.

Με άρθρο του ο  İbrahim Karagül, αναφέρει τα εξής: «Είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι αυτά τα κόμματα, άτομα, ομάδες και οργανώσεις μιλούν μία γλώσσα, υποστηρίζονται από ένα ενιαίο κέντρο, επικεντρωμένο σε έναν μόνο στόχο και ότι όλες οι διαφορές μεταξύ τους έχουν εξαλειφθεί». 

«Πρόκειται να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν την Τουρκία. Θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν το μέλλον της Τουρκίας. Προετοιμάζουν το τέλος της χώρας και του έθνους. Σχεδιάζουν μια σοβαρή επίθεση πριν από το 2023, θέλουν την εξόντωση του Ερντογάν». 

Είναι γεγονός, ότι ο Ερντογάν προσπαθεί περνά μέσα από τα δίκτυα ενημέρωσης και τα ΜΜΕ που ελέγχει να δημιουργήσει κλίμα, ότι δήθεν όλοι τάσσονται εναντίον του. 

Δεν μπορεί να πείσει όμως, καθώς όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του πέφτει συνεχώς και μεγάλη μερίδα τούρκων πολιτών του γυρίζει την πλάτη, έχοντας χάσει κάθε ίχνος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Πριν λίγους μήνες η Τουρκία, αποχώρησε από τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Φανερή η επιρροή Μπαχτσελί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξάλλου, το Διεθνές Δίκαιο για τα Ατομικά και τα Πολιτικά Δικαιώματα, υπογράφηκε στην Τουρκία μόλις το 2000. Το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα σοβαρότερα ζητήματα περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφορούν κυρίως το καθεστώς των Κούρδων στην Τουρκία. Η κουρδο-τουρκική σύγκρουση, προκάλεσε πολλές παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα με την πάροδο των ετών.

Μια συνεχιζόμενη συζήτηση είναι σε ισχύ στην Τουρκία, σχετικά με το δικαίωμα στην ζωή, τα βασανιστήρια, την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία της θρησκείας, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.

Η Τουρκία, εξακολουθεί να έχει σε ισχύ νόμους που θεωρούνται αντιδημοκρατικοί ή αυταρχικοί, όπως η απαγόρευση στις μειονότητες να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην μητρική τους γλώσσα.

Η μεγαλύτερη μειονοτική ομάδα της χώρας, οι Κούρδοι, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού, δεν έχει πρόσβαση στην αυτοδιάθεση παρόλο που η Τουρκία έχει υπογράψει το ICCPR. Τον Μάρτιο 2017, τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν την τουρκική κυβέρνηση, για "μαζική καταστροφή, δολοφονίες και άλλες παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα" κατά της κουρδικής μειονότητας.

Αντ’ αυτού ο Ερντογάν πιστεύει, ότι η απόπειρα εισβολής στις 15 Ιουλίου,  σχεδιάστηκε και ελέγχθηκε από τις ΗΠΑ, τις χώρες της ΕΕ, το Ισραήλ, ορισμένες περιφερειακές χώρες υπό τον έλεγχό τους και τους εταίρους τους και πως αποτελεί την μεγαλύτερη επίθεση που βίωσε η χώρα μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο και την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...