Εσωτερική Ασφάλεια

Ο Λουκασένκο ως άλλος Ερντογάν ωθεί μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Σε άρθρο μας είχαμε γράψει, ότι δεν ιδρώνει το αυτί του Λευκορώσου προέδρου από τις κυρώσεις της ΕΕ.

«Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, είχε και παλιότερα απειλήσει, να σταματήσει την υποδοχή της παράνομης μετανάστευσης από την ΕΕ. Και να που το κάνει πράξη! Η Λιθουανία, εκπέμπει τώρα sos, ότι όλο και περισσότεροι μετανάστες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα», είχαμε αναφέρει.

Να λοιπόν, που δεν πέρασε παρά μόνο λίγο χρονικό διάστημα και ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, μεταφέρει Ιρακινούς μετανάστες στο Μινσκ και τους βοηθά, να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα στη Λιθουανία, καθώς κάνει πράξη την  απειλή να «πλημμυρίσει την ΕΕ με ναρκωτικά και πρόσφυγες».  

Οι πτήσεις μεταξύ Μπαγκντάντ και Μινσκ, διπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα, καθώς ένα κρατικό ταξιδιωτικό πρακτορείο της Λευκορωσίας, μεταφέρει τους επίδοξους μετανάστες στην ΕΕ στο Μινσκ, όπου τους δίνεται αυτόματα βίζα εισόδου.  

Οι μετανάστες, μεταφέρονται στη συνέχεια στα σύνορα 650 χιλιομέτρων μεταξύ Λευκορωσίας και Λιθουανίας, όπου οι κρατικοί πράκτορες, τους βοηθούν να διασχίσουν παράνομα στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.  

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, αυξήθηκε τόσο γρήγορα, που η Λιθουανία έχει χτίσει ένα στρατόπεδο κοντά στα σύνορα, για να φιλοξενήσει πάνω από 300 άτομα που έχουν συλληφθεί,  καθώς η αστυνομία, αγωνίζεται να συλλάβει τους μετανάστες που διέρχονται στη Λιθουανία.  

«Η παράνομη μετανάστευση, διπλασιάστηκε στα λιθουανικά σύνορα από την πλευρά της Λευκορωσίας. Ο Βίλνιους, χτίζει στρατόπεδο σκηνών μεταναστών στα άμεσα σύνορα με τη Λευκορωσία, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 350 άτομα. 

Νωρίτερα φέτος, ο Λουκασένκο, απείλησε  ότι θα επέτρεπε στους λαθρομετανάστες και τα ναρκωτικά, να πλημμυρίσουν την ΕΕ. Ο Λουκασένκο φαίνεται να διατηρεί τον λόγο του», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Dionis Cenusa στο Twitter.  

Μάλιστα η Κυβέρνηση της Λιθουανίας, σκέφτεται  να κηρύξει την χώρα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. 

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αρχές της Λευκορωσίας, όχι μόνο άνοιξαν τα σύνορα Λευκορωσίας-Λιθουανίας για παράνομους μετανάστες από το Ιράκ, αλλά συμμετέχουν ενεργά στην εμπορία. 

«Το σχέδιο περιλαμβάνει, την ταξιδιωτική εταιρεία Tsentrkurort (που ελέγχεται από τον Lukashenko) και την Iraqi Airways», ανέφερε ο αρχισυντάκτης της NEXTA, Tadeusz Giczan, σε ένα tweet.   

«Εκατοντάδες Ιρακινοί, φτάνουν στη Λευκορωσία κάθε εβδομάδα. Ο αριθμός των πτήσεων από τη Βαγδάτη προς το Μινσκ, διπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα (από 2 σε 4 την εβδομάδα + αντικατέστησαν το Boeing 737 με μεγαλύτερο 777)». 

Στο αεροδρόμιο του Μινσκ, κανείς δεν ελέγχει τους Ιρακινούς που έκαναν κράτηση με το Tsentrkurort, παίρνουν αυτόματα βίζα εισόδου», πρόσθεσε ο Giczan. 

Η ολοκλήρωση του σχεδίου προβλέπει, μόλις φθάσουν  στα σύνορα, οι μεθοριακοί φύλακες της Λευκορωσίας τους βοηθούν να φτάσουν στη Λιθουανία. 

Μέρα με την ημέρα στη Λευκορωσία, καταφθάνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι από το Ιράκ και τη Συρία, αφού είναι ενημερωμένοι πως  το νέο σχέδιο,  είναι να φτάσουν στην ΕΕ μέσω της Λευκορωσίας.

Η ροή των μεταναστών, συνεχίζεται ήδη για αρκετές εβδομάδες και η υπουργός Εσωτερικών της Λιθουανίας, Agne Bilotaite, έχει ήδη προκαλέσει τον συναγερμό από της 6 Ιουνίου.

"Ακούσαμε τις δηλώσεις του Λουκασένκο, ότι θα μας πλημμυρίσουν μετανάστες και ναρκωτικά, αλλά παρατηρούμε ήδη αυτή την αύξηση της ροής των παράνομων μεταναστών».

«Εάν συγκρίνουμε τα στοιχεία, έχουμε 189 παράνομους μετανάστες από τη Λευκορωσία φέτος, το οποίο είναι διπλάσιο από πέρυσι », είπε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του κοινοβουλίου της Λιθουανίας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί, ότι η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ινγκρίντα Σιμονίτε, εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοήθεια για τη φύλαξη των συνόρων.

Τέλος, δεν μπορεί να μην σχολιαστεί, ότι αυτή η κίνηση του Λευκορώσου Προέδρου, να επιτρέπει με απευθείας πτήσεις λαθρομετανάστες από τις χώρες τους, την είσοδο στην χώρα του και κατόπιν την προώθησή τους στην ΕΕ, θυμίζει τον Σουλτάνο της Τουρκίας, που από πέρυσι τον Μάρτιο, λειτούργησε με πανομοιότυπο τρόπο εις βάρος της χώρας μας και της Ευρωπαικής Ένωσης.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ