Εσωτερική Ασφάλεια

Αποκάλυψη-''βόμβα'': Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν Αμερικανούς Αξιωματούχους!

Αποκαλυπτικά είναι τα τουρκικά κυβερνητικά έγγραφα, που η ιστοσελίδα  Nordic Monitor δημοσίευσε, που επιβεβαιώνουν ότι Ανώτατοι Αξιωματικοί των ΗΠΑ και Διπλωμάτες άλλων χωρών, διερευνήθηκαν από τούρκους Εισαγγελείς.

Οι τουρκικές αρχές, διερεύνησαν κρυφά τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αξιωματούχους του Πενταγώνου, διπλωμάτες των ΗΠΑ, Γερμανούς στρατηγούς , Στρατιωτικούς ηγέτες του ΝΑΤΟ και διπλωμάτες στην Τουρκία, επειδή επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια επαρχία Adana, σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που ελήφθησαν από την Nordic Monitor.

Ο σοκαριστικός κατάλογος, δεκάδων ανώτερων ξένων Αξιωματούχων που στοχεύθηκαν από τις τουρκικές αρχές, ως μέρος μιας ποινικής έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, ανακαλύφθηκε μεταξύ των εγγράφων στην υπόθεση αρ. 2016 / 46625-16.

 Οι αξιωματούχοι, θεωρήθηκαν ύποπτοι από τον Γενικό Εισαγγελέα των Aδάνων, επειδή επισκέφτηκαν τον διοικητή της βάσης,  Τζενκ Μπεκίρ Έρκαν Βαν, μεταξύ Ιουλίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Το ευρύ δίχτυ των εισαγγελέων στην έρευνα, για την απόπειρα πραξικοπήματος που περιελάμβανε την Βάση του Incirlik,  φαίνεται να είχε σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην ενίσχυση της ψευδούς αφήγησης της κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία βασίστηκε ότι οι ΗΠΑ, ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το πραξικόπημα, παρόλο που δεν έχουν αποδειχθεί στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Τούρκος εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στην επίσκεψη της Γενικής  Πρόξενης των ΗΠΑ Linda S. Specht, στον Διοικητή της Αεροπορικής Βάσης Incirlik στις 27 Αυγούστου 2015. 

Η Τουρκική Κυβέρνηση, δεν μπόρεσε να ασκήσει κατηγορίες εναντίον Αμερικανών Διπλωματών, αλλά διεξήγαγε εκστρατεία δυσφήμισης εναντίον του αμερικανικού πρεσβευτή στην Άγκυρα και τελικά, κυνήγησε επί μακρόν τοπικούς υπαλλήλους των προξενείων των Αδάνων και της Κωνσταντινούπολης, για τεχνητές τρομοκρατικές κατηγορίες.

Η κυβέρνηση Ερντογάν, το 2017, οργάνωσε τη σύλληψη του Μετίν Τοπούζ, ο οποίος εργαζόταν στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη από το 1982.

 Η Κυβέρνηση του Ερντογάν, δημιούργησε μια ψευδή υπόθεση για να καταδικάσει τον Topuz, με τεχνητές κατηγορίες τρομοκρατίας τον Ιούνιο του 2020.

Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση, για κατηγορίες που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε, ότι δεν είχε αξιόπιστα στοιχεία.

 Ο Hamza Uluçay, ο οποίος εργαζόταν ως μεταφραστής στο προξενείο στα Άδανα για 36 χρόνια, συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2017 και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών, τον Ιανουάριο του 2019.

Εκτός από Αμερικανούς Αξιωματούχους, Τούρκοι Εισαγγελείς διερεύνησαν επίσης Αξιωματούχους από άλλα έθνη του ΝΑΤΟ, όπως από Γερμανία,  Σλοβενία  ​και  Ισπανία, που επισκέφθηκαν στα πλαίσια καθηκόντων τους και συνομίλησαν, με τον τούρκο Διοικητή της Βάσης Μπεκίρ Έρκαν Βαν. 

Να υπενθυμίσουμε, ότι η φερόμενη εμπλοκή της βάσης Ιντσιρλίκ, όπου αναπτύχθηκαν στρατεύματα και στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ, στη στρατιωτική κινητοποίηση στις 15 Ιουλίου 2016 ήταν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της κυβέρνησης Ερντογάν για  το «πραξικόπημα».

Δεν έχει υπάρξει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, από την Τουρκική Κυβέρνηση, για να υποστηρίξει κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συμμετείχαν στη στρατιωτική κινητοποίηση εκείνη τη νύχτα.

Εντούτοις, Τούρκοι αξιωματούχοι, κατηγόρησαν  τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ειδικά τις ΗΠΑ, ότι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια του «πραξικοπήματος». 

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε, ένα σημαντικό ποσό αποδεικτικών στοιχείων που υποδεικνύουν ότι η προσπάθεια του  Τούρκου Πρόεδρου  και των Τουρκικών Μυστικών πληροφοριών,  ήταν μέρος μιας μακρόχρονης εκκαθάρισης  τούρκων αξιωματικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουιλεμάν Σοιλού, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τον Φατουλάχ Γκιουλέν, ότι ενορχήστρωσαν το «πραξικόπημα» στις 16 Ιουλίου, ενώ τα γεγονότα εξελίσσονταν.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν, αρνήθηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος και ζήτησε διεθνή έρευνα για να εξακριβώσει τους πραγματικούς δράστες, μια πρόταση που ο Ερντογάν απέρριψε.

Εν μέσω αυξανόμενων διαφορών με τις ΗΠΑ σε ορισμένα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς πυραύλων μεγάλης εμβέλειας S-400  της  κυβέρνησης  Ερντογάν, από τη Ρωσία και των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο, Αξιωματούχοι της Τουρκικής Κυβέρνησης, έχουν αυξήσει τη δυνατότητα άρνησης πρόσβασης των αμερικανικών στρατευμάτων στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2018, ο Ερντογάν, έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα του κλεισίματος της Αεροπορικής Βάσης Ιντσιρλίκ στους Αμερικανούς.

Εν τω μεταξύ, ο Διοικητής της Βάσης Μπεκίρ Έρκαν Βαν συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε για το  «πραξικόπημα», μολονότι ο φάκελος της υπόθεσης δεν είχε στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων ότι είχε συμμετοχή. 

Επέμενε  ότι ήταν σε επαφή με τον Νομάρχη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και το Εισαγγελέα όλη τη νύχτα, τους είπε, ότι είχε εξασφαλίσει τη βάση και δεν επέτρεπε σε κανέναν να φύγει. 

Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, ο Μπεκίρ Έρκαν Βαν, καταδικάστηκε στο τέλος μιας ψευδούς δίκης και καταδικάστηκε σε 79 φορές  ισόβια  και άλλα 3.901 χρόνια φυλάκισης.

Με την άνευ προηγουμένου εκκαθάριση, περισσότερων από 4.000 Δικαστών και Εισαγγελέων και την αντικατάστασή τους από κομματικούς ισλαμιστές και νεο-εθνικιστές υποψηφίους το 2016, οι Τούρκοι Εισαγγελείς και Δικαστές, θεωρούνται πολιτικά ΄΄πιόνια΄΄ στα χέρια της κυβέρνησης Ερντογάν.

Συχνά, καταχρώνται το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, για εκφοβισμό κριτικής της Κυβέρνησης  στο εσωτερικό και μεταφέρουν, πολιτικά μηνύματα σε ξένες κυβερνήσεις.

Τέλος, πολλοί πιστεύουν ότι η περιορισμένη στρατιωτική κινητοποίηση το 2016, ήταν μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας  που ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν, για να εδραιώσει την εξουσία στα χέρια του, να ωθήσει τον τουρκικό στρατό σε επιχειρήσεις στη Συρία και τη Λιβύη και να διώξει τους αντιπάλους του με τεχνητές εγκληματικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ