Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ερντογάν απειλεί Eλλαδα-Κύπρο ενώ τρέμει τους "προδότες" εντός της χώρας του

Ο   Ερντογάν, εκτόξευσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, κατά την ενημέρωση του για την άσκηση  Denizkurdu-2021 μέσω ζωντανής σύνδεσης  και άφησε να εννοηθεί , ότι τρέμει τους προδότες εντός της χώρας του για ένα νέο πραξικόπημα.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος έλαβε πληροφορίες για την άσκηση από τον Υπουργό  Άμυνας Χουλούσι Ακάρ,  έδωσε συγχαρητήρια στο στρατό που συμμετείχε στην άσκηση.

Δηλώνοντας ότι πραγματοποιούν ασκήσεις "σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο", στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε, «ο τουρκικός στρατός, που ενεργεί με την κατανόηση του« μάρτυρας αν πεθάνω, βετεράνος αν ζήσω », τρέχει από επιτυχία σε επιτυχία καθώς απαλλάσσεται από τους προδότες σε αυτό θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει τον αυταρχικό χαρακτήρα του και το προγκρόμ διώξεων των Γκιουλενιστών."

Θα ήθελα να καλωσορίσω τους καλεσμένους, που έρχονται στην Τουρκία από τις ένοπλες δυνάμεις των φιλικών και αδελφικών χωρών.

Το τουρκικό ναυτικό, έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων, των νόμων και των συμφερόντων του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων.

 Σε όλες τις ασκήσεις που πραγματοποιήσαμε φέτος, ειδικά στις ασκήσεις Blue Homeland και Denizkurdu, πετύχαμε επιτυχίες που ενσταλάζουν την εμπιστοσύνη στους φίλους και τον φόβο στους εχθρούς.

Σε παγκόσμια απομόνωση ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα φιλοξενήσει ένα διεθνές φόρουμ διπλωματίας, στις 18-20 Ιουνίου, στη μεσογειακή παραθεριστική πόλη της Αττάλειας, του οποίου ο κύριος ομιλητής θα είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη συμμετοχή παγκόσμιων ηγετών και κορυφαίων διπλωματών.

Ωστόσο, λίγες χώρες συμμετέχουν επίσημα στην εκδήλωση, αποδεικνύοντας την απομόνωση της Τουρκίας, από τους δυτικούς συμμάχους της και βασικούς παγκόσμιους παράγοντες στην εξωτερική πολιτική.

Ανακοινώθηκε με μεγάλες προσδοκίες από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας πριν από δύο χρόνια, το Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας (ADF) είναι μια σειρά συζητήσεων επιτροπής, που στοχεύουν να χρησιμεύσουν ως «εξαιρετική» πλατφόρμα για περιφερειακούς και παγκόσμιους φορείς.

Μέχρι στιγμής, οι 36 χώρες των οποίων οι εκπρόσωποι συμμετέχουν επίσημα στο ADF, προέρχονται κυρίως από την Αφρική και την Ασία.

Οι 11 χώρες από την Ευρώπη είναι η Μάλτα, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Κροατία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου , ένα κράτος που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Προφανώς, καμία από τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία, δεν έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους.

 Δεν υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι, από την Αίγυπτο ή τη Σαουδική Αραβία, δύο σημαντικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον αραβικό κόσμο, με τους οποίους η κυβέρνηση Ερντογάν αναζητά τρόπους για την ομαλοποίηση των σχέσεων μετά από ένα μακρόχρονο ρήγμα.

Η Τουρκία, απέσυρε την πρόσκληση που απευθύνθηκε στον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς, μετά την «ισραηλινή κακομεταχείριση των Παλαιστινίων» τον Μάιο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Θα ήταν η πρώτη επίσκεψη υψηλού επιπέδου στην Τουρκία, από έναν Ισραηλινό αξιωματούχο, από το 2010, εάν είχε συμμετάσχει ο Στάινιζτ.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για τους οποίους η εκδήλωση έχει λάβει μικρή προσοχή μέχρι τώρα.

Μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία έχει ταυτόχρονα διπλωματικά προβλήματα με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τις γειτονικές χώρες, δεν φαίνεται να αποτελεί ιδανικό μέρος για να συζητήσουν το μέλλον της διπλωματίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ