Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Με τις "ευλογίες" Μηταράκη γκριζάρεται ο Έβρος και το Αιγαίο;

Η κυβέρνηση πασχίζει να διαψεύσει με διαδοχικές ανακοινώσεις δημοσιευμάτων να καλύψει τον "υβριδικό πόλεμο" που δέχεται η χώρα μας.Ο Μηταράκης φαίνεται ότι συνεργάζεται με ΜΚΟ και με το πρόγραμμα “HELIOS” εγκλωβίζει μετανάστες στην χώρα μας.Και ενώ η κατάσταση έχει πλεον αρχίζει και ξεφεύγει, ο διαφημιζόμενος σαν πετυχημένος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης,«πετάει εσκεμμένα αετό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλαδή στον Έβρο και στο Αιγαίο στήνει μόνιμο καταυλισμό χιλιάδων θέσεων, δημιουργώντας σοβαρό ζήτημα για την εθνική ασφάλεια.Και ενώ μόλις πριν λίγο καιρό ο Στρατός και Αστυνομία έδιναν μάχη για να συγκρατήσουν τις χιλιάδες των μεταναστών, που έστελνε ο Ερντογάν.

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ αποκάλυψε με δελτίο Τύπου ότι, ως δια μαγείας εξαφανίζονται από τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης όσοι αποκτούν άσυλο, ενώ τελικά εγκαθίστανται με το πρόγραμμα HELIOS στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Θράκη,Βόρειο – Νότιο Αιγαίο). Αυτά γίνονται με την συνδρομή των ΜΚΟ που τρέχουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα, με το αζημίωτο φυσικά, όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο το Υπουργείο Μεταναστευτικής ,επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 3.680 νέα μισθωτήρια σε κτήρια και διαμερίσματα με το πρόγραμμα HELIOS, πολλά εκ των οποίων στο Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο και τη Θράκη!

Μόνο για το Βόρειο Αιγαίο οι δικαιούχοι του προγράμματος φτάνουν στον απίστευτο αριθμό των 5.470 ατόμων.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να δείξει ότι γίνεται αποσυμφόρηση, δεν καταμετρά όσους έχουν πάρει άσυλο και τους επιδοτεί να διαμένουν στα νησιά. Τελικά, αντί να τηρεί την υπόσχεσή του για μη μόνιμη παραμονή στα νησιά, την επιδοτεί!

Υπήρχαν πολλές αναφορές πολιτών ότι ενώ ο κ. Μηταράκης εμφανίζει στοιχεία θριάμβου, στην πραγματικότητα δεν γίνονται αυτά ορατά. Αυτό γιατί με την επιδοματική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο και με την πριμοδότηση στέγης του HELIOS, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να “ξανα-ξενιτευτεί”! ‘Έτσι εμφανίζεται πλασματικά ότι αδειάζουν τα ΚΥΤ από πληθυσμό (Καρά Τεπέ, ΒΙΑΛ, Βαθύ) αλλά τελικώς γίνεται εγκατάσταση εντός αστικού ιστού (σε διαμερίσματα των πόλεων στα νησιά).

Το HELIOS (Ήλιος) είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης στέγασης και ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 3ο τρίμηνο του 2019 (επί Ν.Δ.).

Ειδικά για τα νησιά είναι άγνωστος ο αριθμός των διαμενόντων αφού πραγματοποιούνται ακόμη και αντίστροφες ροές (από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά), χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο και μάλιστα σε περίοδο περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας!

Πολλές φορές ο κ.Μηταράκης έχει αναφερθεί και δεσμευτεί για καμία παραμονή στα ακριτικά νησιά και ότι θα υπήρχε καταληκτική ημερομηνία στην εκμίσθωση των διαμερισμάτων που λειτουργούν εντός αστικού ιστού. Μάλιστα είχε συνδέσει αυτές τις δεσμεύσεις του σαν επιχείρημα για την αναγκαιότητα δημιουργίας υπερδομών στα νησιά.

Την ίδια στιγμή που τα λέει, άλλα πράττει. Αυξάνει τα νέα μισθωτήρια κατά 3.680 για την εκμίσθωση κτηρίων και διαμερισμάτων αλλά επιδοτεί επιπλέον τη μόνιμη παραμονή με ενταξιακά προγράμματα (εξεύρεσης εργασίας, γλώσσας, κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και όλα αυτά μέσω των ΜΚΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι 2 χρόνια μετά κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν έχει γίνει παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες. Γιατί άραγε ;

Πόσοι είναι τελικά οι μετανάστες- πρόσφυγες που διαμένουν στην ακριτική Ελλάδα κ. Μηταράκη γνωρίζετε;

Γιατί επιδοτείτε την μόνιμη εγκατάσταση χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την εθνική διάσταση;

Γιατί επιδοτείτε τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα;

Ο κ. Μηταράκης έχει αναλάβει με τις ευλογίες του πρωθυπουργού μία αποστολή που θέλει να τη φέρει σε πέρας. Τελική επίτευξη του στόχου του είναι η δημιουργία των Υπερδομών. Η επιχειρηματολογία του αναιρείται – αποδομείται καθημερινά, αλλά δεν πτοείται. Για τους Χιώτες είναι ήδη ξένο σώμα μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ. Οι ακρίτες έχουν πλέον αντιληφθεί την κυβερνητική εξαπάτηση.

Η αποστολή αυτή είναι ξένη προς τα συμφέροντα της ακριτικής , άρα και ολόκληρης της Ελλάδας. Με αυτά τα δεδομένα οδηγούμαστε ολοταχώς σε κατάσταση σύγκρουσης.

Οι ακριτικές κοινωνίες όμως ούτε αυτήν την φορά θα κάνουν πίσω.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ