Εσωτερική Ασφάλεια

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεσκονίζουν την "κόκκινη" λίστα των εκτελεστών από Interpol και Europol

"Κόκκινη" λίστα… εκτελεστών από Interopol και Europol έχουν λάβει τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στο πλαίσιο συνεργασίας και ενεργοποίησης του πανευρωπαϊκού πληροφοριακού δικτύου, που θα μπορούσε να προσθέσει στοιχεία στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για άτομα με ποινικό παρελθόν που θα μπορούσε να "δικαιολογήσει" την μετατροπή τους σε "μηχανές εξόντωσης" έναντι αμοιβής αλλά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Έλληνες αξιωματικούς είναι πληροφορίες ενδεχόμενης μετακίνησής τους προς την χώρα μας το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Αντίστοιχη είναι και η εγχώρια "λίστα" υπόπτων, που θα μπορούσαν να έχουν μετατραπεί σε εκτελεστές ή έχουν απασχολήσει για ανθρωποκτονίες, απόπειρες και βρίσκονται εκτός φυλακών. Μία ακόμη "λίστα" είναι αυτή των αδειούχων φυλακών το επίμαχο χρονικό διάστημα, από την οποία οι αστυνομικοί ερευνούν την μικρή πιθανότητα συμμετοχής ή συνεργασίας τους στην εγκληματική ενέργεια, αν και θεωρούν ότι συγκεντρώνει ελάχιστα ποσοστά, αλλά κυρίως εξετάζουν να είχαν την οποιαδήποτε γνώση ή πληροφορία που σχετίζεται με αυτή. '

Προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του βιντεοληπτικού υλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αλλά και στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του βιντεοληπτικού υλικού των περισσοτέρων από 100 βίντεο που έχουν συλλέξει, αναζητώντας μικρές λεπτομέρειες για το μαύρο Beverly αλλά και για τους δολοφόνους.

"Μας ενδιαφέρει μία χαρακτηριστική γρατζουνιά, ένα αυτοκόλλητο πάνω στην μοτοσυκλέτα. Κάτι ενδεικτικό πάνω στον ρουχισμό των δραστών, ένα γυμνό σημείο πάνω τους που να αναδεικνύει ένα τατουάζ ή ένα σημάδι" αναφέρουν αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνοντας ότι ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να δώσει ώθηση στις έρευνες ή να οδηγήσει σε άλλες κατευθύνσεις.

Σε κάποια από τα "συμβόλαια θανάτου", τουλάχιστον τρία, που έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του πολέμου ανάμεσα στα αντιμαχόμενες ομάδες της GREEK MAFIA, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν προχωρήσει σημαντικά τις έρευνες αποκομίζοντας σημαντικά στοιχεία, άσχετα αν αυτά δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί. Αυτά τα στοιχεία, όπως επισημαίνουν, δεν αποκλείεται να μπορέσουν να δώσουν ένα μικρό κομμάτι στο παζλ των ερευνών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ή τουλάχιστον ο τρόπος που προέκυψαν να αποτελέσει οδηγό εξαγωγής νέων για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ