Εσωτερική Ασφάλεια

Ριφιφί στο Ψυχικό: Ψάχνουν και στο Cloud τα κλοπιμαία των θυρίδων

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει πλέον – με δικαστική άδεια- στα… ηλεκτρονικά σύννεφα των κινητών τα μυστικά της κλοπής των τραπεζικών θυρίδων από υποκατάστημα του Ψυχικού με φερόμενο ως δράστη έναν 58χρονο που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη λόγω της σχέσης του εμπλεκόμενου άνδρα με γνωστή τηλεπερσόνα.

Οι αρμόδιοι τεχνικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, σε συσκευές κινητών και στα “νέφη” του διαδικτύου (την υπηρεσία Cloud) τον παραλήπτη των κλοπιμαίων, αξίας 5 εκατ. ευρώ, από το τραπεζικό θησαυροφυλάκιο καθώς και άλλα στοιχεία για τη δραστηριότητα και τις διασυνδέσεις μελών του οργανωμένου εγκλήματος, των κυκλωμάτων παιδόφιλων κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές είναι πλέον οι νέες κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση εγκληματικών ενεργειών με βάση γνωμάτευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη που παρουσιάζουν “ΤΑ ΝΕΑ”.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε, έπειτα από σχετικό αίτημα της ΕΛ.ΑΣ., με το κατά πόσο οι διωκτικές αρχές μπορούν να πραγματοποιούν έρευνες στα προαναφερόμενο συστήματα “νεφοϋπολογιστικής” σε κατασχεμένες συσκευές κινητών ή υπολογιστών αλλά ακόμη και σε… smart tv.

Το περιώνυμο Cloud δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα όχι μόνο να αποθηκεύουν αλλά και να μεταφέρουν – μοιράζονται τα αρχεία τους, με αποτέλεσμα αυτά ακόμη κι αν σβηστούν, να μην χάνονται.

Η δυνατότητα αυτή δόθηκε αρχικά για λόγους ασφαλείας, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν χρήση της υπηρεσίας με σκοπό την εξαφάνιση των ιχνών ή των πράξεών τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ