Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Ούτε ο κορονοϊός ούτε το κρύο τους πτοεί: Μετανάστες βολτάρουν ανενόχλητοι στον Έβρο

Το ζήτημα της επέκτασης του κέντρου ταυτοποίησης μεταναστών στο Φυλάκιο του Έβρου, συνεχίζει να φέρνει μεγάλες αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να φαίνεται πως δεν θέλει να ακούσει τις τοπικές φωνές και να κάνει πίσω στον σχεδιασμό της.

Παρά τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, όπως φαίνεται σε βίντεο που έστειλε κάτοικος του Ορμενίου Ορεστιάδας στο evros-news.gr, μπορεί να δει κανείς τους 9 νεαρούς μετανάστες να κυκλοφορούν μέσα στο χωριό με πλήρη άνεση. Φτάνουν μάλιστα στην στάση του ΚΤΕΛ Έβρου.

https://youtu.be/EGilreNtu04

Η ίδια κατάσταση και στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου και συγκεκριμένα έξω από το Μεγάλο Δέρειο. Όπως μπορεί κανείς να δει στη φωτογραφία προχωρούν με τα πόδια (συνολικά ήταν 10 άτομα νεαρής ηλικίας) προκειμένου να κατευθυνθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Τα συμβάντα αυτά, φαίνεται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος δηλώνει συνέχεια πως αν αυξηθεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου από 600 στα 1.500 άτομα, δεν θα κυκλοφορούν πλέον ανεξέλεγκτα οι μετανάστες στα χωριά του Έβρου. 

Επίθεση” Μηταράκη στους 4 Μητροπολίτες για το ΚΥΤ Φυλακίου 

Επίθεση στους 4 Μητροπολίτες της Θράκης που με κοινή τους δήλωση εξέφρασαν την κάθετη αντίθεση τους στην επέκταση ή δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και σε όσους αντιδρούν στο εθνικό έγκλημα που επιμένει να κάνει, έκανε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”, ο κ.Μηταράκης έδειξε κατ’ αρχάς αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων. Έβαλε την γνωστή… κασέτα με τα επιχειρήματα του που το ένα αναιρεί το άλλο και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας ότι ο υποτιθέμενος διάλογος και η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία κατόπιν εορτής και της απόφασης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είναι προσχηματικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τέθηκε στον υπουργό το ζήτημα των καθολικών αντιδράσεων που υπάρχουν στον Έβρο, με πρώτους και καλύτερους τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης, αυτός ουσιαστικά “επιτέθηκε” τόσο σε αυτούς όσο και στην Ιερά Σύνοδο, λέγοντας:

“Επειδή όπως είπατε οι 4 Μητροπολίτες αντιδράσανε, να σας θυμίζω ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρνήθηκε να μας δώσει ένα χώρο στην Αττική για να πάρουμε κόσμο από τον Έβρο”.

Αναφορικά με την επέκταση της δομής στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε: «Επιμένουμε για την ασφάλεια του Έβρου και για την ασφάλεια όλης της χώρας. Να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα, πρώτον δεν αλλάζει η εθνική πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις, ότι κανείς δεν μένει στον Έβρο, δεν υπάρχει φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο αλλά μόνο καταγραφή, έλεγχος ότι δεν εμπίπτουν σε λίστες τρομοκρατίας, έλεγχος ότι δεν είναι θετικοί στον ιό και μετά μεταφέρονται από τον Έβρο σε 32 υφιστάμενες δομές που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Άρα το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι δεν άλλαξε η εθνική πολιτική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ