Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Υπάρχει κράτος; Ομολόγησε πως ηταν κατάσκοπος των Τούρκων και τον άφησαν ελεύθερο!

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως συνέβη... Μετά το σοκ που προκάλεσε η αποκάλυψη των δύο κατασκόπων, Ελλήνων μουσουλμάνων που έδιναν... αναλυτικό ραπόρτο για τις στρατιωτικές κινήσεις στα Δωδεκάνησα, στην Άγκυρα, φαίνεται πως θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο αλλά και ο 54χρονος ναυτικός, μάγειρας σε πλοίο εταιρείας που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Ρόδου – Καστελλορίζου, αφέθησαν ελεύθεροι πριν από λίγη ώρα. Ο ίδιος ο 54χρονος ναυτικός, παραδέχτηκε ότι μάζευε πληροφορίες για λογαριασμό της Τουρκίας. Άρα, παραδέχτηκε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό ξένης δύναμης.

Αφού οδηγήθηκαν και οι δύο στον Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου αφέθηκε ελεύθερος και πήρε πενθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ελεύθερος αφέθηκε και ο μάγειρας που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Και οι δύο τους, σύμφωνα με πληροφορίες κατέφυγαν στο τουρκικό προξενείο στην πόλη της Ρόδου, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο.

Ο μουσουλμάνος ναυτικός πίσω από τη φωτογραφία "μπαϊράκι" της τουρκικής προπαγάνδας;

 

Ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι ελληνικές αρχές είναι ο 54χρονος μάγειρας που δούλευε στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο να είχε βγάλει τη φωτογραφία που έδειχνε Έλληνες εθνοφύλακες να κατεβαίνουν από πλοίο στο Καστελόριζο. Μια φωτογραφία που είχε φτάσει έως το… Γαλλικό Πρακτορείο και είχε γίνει… μπαϊράκι στα τουρκικά ΜΜΕ (αφού πρώτα δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο στο CNBC), με τους Τούρκους να υποστηρίζουν πως ήταν Έλληνες στρατιώτες και πως η Ελλάδα παραβίαζε τη συνθήκη του Παρισιού το 1947 για την αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων, την οποία ΔΕΝ έχει υπογράψει η Τουρκία.

Οκτώ χρόνια τον παρακολουθούσαν

Ο 35χρονος γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου ήταν εδώ και  οκτώ χρόνια στο στόχαστρο της ΕΥΠ. Τον παρακολουθούσαν οι ελληνικές υπηρεσίες απ’ όταν στη Θράκη ακόμα. Δεν είχε δε κρύψει ποτέ τα “όνειρά” του για την “Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη” και μάλιστα έκανε σχετικές αναρτήσεις στο Facebook. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις έρευνες που έχουν γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι ο 35χρονος ταξίδευε συχνά στην Κωνσταντινούπολη και εκεί είχε επαφές και ανέπτυξε σχέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο είχε προσληφθεί γιατί ο Τούρκος πρόξενος δεν ήξερε ελληνικά. Αρχικά ανέλαβε χρέη διερμηνέα, γρήγορα όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τις έρευνες, έγινε ουσιαστικά το «δεξί χέρι» του προξένου και ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα.

Συνόδευε, μάλιστα, τον Τούρκο πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο 35χρονος είχε στρατολογήσει τον 54χρονο και οι δυο τους είχαν μπει στο στόχαστρο των ερευνών από το περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν την επίσκεψη στο Καστελόριζο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαρούλου. 

Ο 56χρονος κατά την ομολογία του είπε ότι δεν το έκανε για τα χρήματα αλλά για να βοηθήσει την πατρίδα του. Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν. Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα, η εξέταση των οποίων θα δείξει στις Αρχές το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης. 

Μένει να διευκρινιστεί πώς και για λογαριασμό ποιων λειτουργούσε ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, τι ακριβώς έχει παραδώσει μέχρι στιγμής ο 35χρονος και φυσικά αν υπάρχουν και άλλοι που συμμετείχαν στο κύκλωμα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ