Εσωτερική Ασφάλεια

"Κορυφή του παγόβουνου" οι κατάσκοποι στη Ρόδο: Το δαιδαλώδες σχέδιο της Άγκυρας για τα Δωδεκάνησα

Η δράση των 2 ημεδαπών που φέρεται να ενεργούσαν κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας και προς όφελος της Τουρκίας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η Τουρκία με μια σειρά ενεργειών προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας και για αυτό το σκοπό προσπάθησε και προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στη Ρόδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου της 7/8/2011 αναφορικά με την τουρκική τράπεζα Ziraat αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την 15η Αυγούστου 2011 ξεκινά, εκτός απροόπτου, τη λειτουργία της στη Ρόδο η τουρκική τράπεζα T.C. Ziraat

H τράπεζα αφού εξασφάλισε την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησε σε μίσθωση νεοκλασικού ακινήτου συνολικού εμβαδού 200 τ.μ. περίπου στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αμερικής.

Με το άνοιγμα του υποκαταστήματος στην Ρόδο, η Ziraat φτάνει πλέον τα τέσσερα υποκαταστήματα στην Ελλάδα (λειτουργεί τρία σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη).

Η τράπεζα φέρεται να στοχεύει στους ελληνικής καταγωγής συνταξιούχους της Τουρκίας που εγκαταστάθηκαν στη Ρόδο ενώ προβλέπεται πως θα παρέχει πιστώσεις στους συνταξιούχους και στους συγγενείς τους.

Στα σχέδια της τουρκικής τράπεζας είναι, να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα, ενώ στόχος των Τούρκων είναι η τράπεζα να αναπτυχθεί μέσω υποκαταστημάτων και όχι μέσω αγοράς κάποιας ελληνικής τράπεζας.

Η Ziraat Bank ιδρύθηκε το 1863 και αποτελεί την παλαιότερη τράπεζα της Τουρκίας. Έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο του 2008 με κύριο στόχο να λειτουργήσει ως έρεισμα των τουρκικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους στη χώρα μας, αλλά και να στηρίξει με τα κεφάλαιά της το μουσουλμανικό στοιχείο στη Θράκη.

Πρόκειται για μία τράπεζα που διαθέτει 1.280 υποκαταστήματα στην Τουρκία και 64 σε 17 χώρες.

Σημαντικό δεδομένο είναι το γεγονός πως έχει παρουσία σε όλες τις κρίσιμες για την Τουρκία περιοχές (καυκάσιες δημοκρατίες, Βοσνία, Βουλγαρία, Σκόπια, τουρκοκυπριακός τομέας κτλ)

Απ’ ό,τι φαίνεται μάλιστα αξιοποιεί στο έπακρο τη δύσκολη εθνική µας συγκυρία.

Την ώρα που μία στις δύο αιτήσεις για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια απορρίπτεται από τις ελληνικές τράπεζες, η τουρκική τράπεζα έρχεται να εκμεταλλευτεί την όλη οικονομική «ξηρασία», προσφέροντας δάνεια με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά επιτόκια σε απεγνωσμένους επιχειρηματίες και καταναλωτές.

Επισήμως τα επιτόκια των επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων της διαμορφώνονται στο 10% και 12% αντίστοιχα, δηλαδή στα επίπεδα που ισχύουν σε όλο τον ανταγωνισμό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες, αγρότες και καταναλωτές και, μετά από διαπραγμάτευση, αυτά μειώνονται σημαντικά.

Πέραν όλων των άλλων δραστηριοτήτων της, η «επεκτατική» πολιτική της συγκεκριμένης τράπεζας έχει φτάσει και στο real estate, εκεί που προσφέρει ακόμη και διπλάσια ποσά από την αντικειμενική αξία ακινήτων, με στόχο την αγορά γης και ακίνητης περιουσίας.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τουρκικής τράπεζας Ζiraat bank στη Ρόδο έγινε τον Φεβρουάριο του 2018, μετά από ελέγχους των ελληνικών εποπτικών αρχών, οι οποίες διαπίστωσαν τεράστια κενά και τρύπες στην λειτουργία του καταστήματος, ειδικά στη διακίνηση ποσών

Το συγκεκριμένο κατάστημα στο οποίο απασχολούνταν μόλις τέσσερις υπάλληλοι, μετέφερε τις δραστηριότητές του στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο τα ποσά τα οποία διακινήθηκαν είχαν συγκεκριμένους αποδέκτες και εξυπηρετούσαν επίσης συγκεκριμένους... σκοπούς.

Ποιοι ήταν λοιπόν οι αποδέκτες των ποσών αυτών που διακινήθηκαν και τι σκοπούς εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν;

Θυμίζουμε εδώ ότι με νόμο του το τουρκικό κράτος, καθιστά τους δημόσιους υπαλλήλους του που εργάζονται στο εξωτερικό ώς όργανα πληροφόρησής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 2018 της εφημερίδας «Εστία», έλεγχοι έγιναν αθόρυβα από τις ελληνικές αρχές και για το κατάστημα της Κομοτηνής, με τα αποτελέσματα των ελέγχων να έχουν ως επακόλουθο την αλλαγή του γενικού διευθυντή του καταστήματος.

«Το υποκατάστημα της Ziraat Bankasi στην Κομοτηνή δεν έκλεισε, αφού επεκράτησαν οι διπλωματικές ισορροπίες σε μία κρίσιμη εποχή όπου υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ωστόσο το μήνυμα και στην Κομοτηνή ήταν σαφές, ότι η εν λόγω τράπεζα έπρεπε να περιοριστεί σε αμιγώς τραπεζικές εργασίες και να μην αναμειγνύεται σε «άλλα θέματα».

https://youtu.be/v6bEuKFhAlI

Ο εορτασμός της 29ης Οκτωβρίου

Στις 29 Οκτωβρίου 1923 ιδρύθηκε η Δημοκρατία της Τουρκίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ και έκτοτε η εν λόγω ημερομηνία αποτελεί Εθνική επέτειο για την Τουρκία.

Το τουρκικό προξενείο στη Ρόδο γιορτάζει όπως είναι φυσικό την συγκεκριμένη Εθνική επέτειο και διοργανώνει δεξίωση κάθε χρόνο, στην οποία καλεί τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές, στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σημαίνοντες οικονομικούς παράγοντες του νησιού, επιχειρηματίες, καθώς και μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και μέλη μουσουλμανικών πολιτιστικών οργανώσεων και συλλόγων.

Ποτέ όμως δεν έχει κληθεί από τον Τούρκο πρόξενο να παραστεί στην εν λόγω δεξίωση, εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων, υιοθετώντας στην πράξη την παράνομη τουρκική θέση και άποψη ότι η Ρόδος δεν πρέπει να φιλοξενεί Ελληνικό στρατό, ναυτικό, αεροπορία.

Αλήθεια η τουρκική Στρατιά Αιγαίου δεν επιβουλεύεται την ασφάλεια των νησιών μας;

Στα Ίμια το 1996, αλλά και έκτοτε η Τουρκία δεν είναι αυτή που αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών μας στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία δεν είναι αυτή που θέτει συνεχώς θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας, προκειμένου φυσικά να τα καταλάβει  εύκολα αφού δεν θα υπάρχουν σε αυτά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;

Και τελικά την ασφάλεια και την ευημερία των νησιωτών μας οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν είναι εκείνες που τις διασφαλίζουν;

Το ερώτημα απευθύνεται προς τους λοιπούς Έλληνες εκπροσώπους που προαναφέραμε, οι οποίοι προσκαλούνται και πηγαίνουν στη δεξίωση του Τούρκου πρόξενου και είναι το εξής:

Μήπως θα έπρεπε να μην παραστεί κανείς τους στην συγκεκριμένη δεξίωση, αφού δεν καλείται κανείς εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

Παλαιότερα η συγκεκριμένη δεξίωση πραγματοποιείτο σε μεγάλο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, ενώ τα τελευταία χρόνια αυτή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο δεξιώσεων γάμων και παρόμοιων εκδηλώσεων, επί της οδού Ιαλυσού –Κρεμαστής.

Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται για το σύνολο σχεδόν των γάμων και παρόμοιων εκδηλώσεων την Ελλήνων μουσουλμάνων της Ρόδου και το χαρακτηριστικό του είναι ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σπίτι του Τούρκου Πρόξενου.

Τέλος το σπίτι του Τούρκου πρόξενου το οποίο θυμίζει περισσότερο εξοχικό σπίτι-φρούριο σε εξοχική περιοχή, με κάμερες παντού, βρίσκεται εκτός πόλεως της Ρόδου σε μικρή απόσταση από την παραλία της Κρεμαστής, μακριά από τα αδιάκριτα... βλέμματα.
 

https://youtu.be/rK31Vxo5tlE

Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας και οι φοιτητές στα τουρκικά πανεπιστήμια

Οι περισσότεροι της νέας κυρίως γενιάς Έλληνες μουσουλμάνοι της Ρόδου δεν γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα.

Ωστόσο το τουρκικό προξενείο συντονίζει μια σειρά δράσεων δωρεάν εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, με απογευματινά μαθήματα και παροχή κινήτρων για φοίτηση με υποτροφίες σε πανεπιστήμια της Τουρκίας για την μουσουλμανική νεολαία του νησιού.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι μουσουλμάνοι της Ρόδου έχουν φοιτήσει σε τουρκικά πανεπιστήμια, πρωτίστως στο πανεπιστήμιο Αιγαίου της Σμύρνης και έχουν επιστρέψει στη Ρόδο όπου και εργάζονται σε διάφορους τομείς.

Ένα επίσης αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι έχει παρατηρηθεί, σε Εθνικές μας επετείους όπως 25η Μαρτίου (Εθνική επέτειος της επανάστασης του 1821), 7η  Μαρτίου (ημέρα απελευθέρωσης των Δωδεκανήσων) να υπάρχουν… οικονομικές προσφορές για εκδρομές στα μικρασιατικά παράλια, με αποτέλεσμα  αρκετοί μουσουλμάνοι της Ρόδου, να βρίσκονται για ταξίδι-διακοπές στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια γάμοι στη Ρόδο, όπου οι γαμπροί είναι μουσουλμάνοι της Θράκης μας οι οποίοι διαμένουν στη συνέχεια μόνιμα στη Ρόδο.

Τέλος στη Ρόδο υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι μουσουλμάνων οι οποίοι διοργανώνουν με την βοήθεια του τουρκικού προξενείου ταξίδια στην Τουρκία, καθώς και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, όπως η Σύμη.

Κλείνουμε λέγοντας ότι η Τουρκία η οποία μετέχει στον «Οργανισμό Διάσκεψης Ισλαμικών κρατών», επανειλημμένα έχει προσπαθήσει να «περάσει» σε ψηφίσματα του εν λόγω Οργανισμού, την παντελώς ανυπόστατη θεωρία της ότι στα Δωδεκάνησα (Ρόδο και Κώ), ζεί τουρκική μειονότητα η οποία καταπιέζεται.

Η Τουρκία πάντα εργάζεται μακροπρόθεσμα, μεθοδικά και ύπουλα, με σκοπό να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση της Ρόδου, όπου οι Έλληνες μουσουλμάνοι, ζούν αρμονικότατα με τους λοιπούς Έλληνες χριστιανούς, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα, για εξυπηρέτηση των σχεδιασμών της.

https://youtu.be/HWUYpanXsVQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...