Έβρος
Εσωτερική Ασφάλεια

Παρατεταγμένες στον Έβρο οι ΕΔ: Αδιαπέραστος ο φράκτης στα σύνορα

Παρατεταγμένες στον Έβρο παραμένουν οι Ελληνικές Δυνάμεις, παρά την αποχώρηση των μεταναστών και την παραδοχή ήττας - ουσιαστικά - από την Άγκυρα. Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, ενώ οι εργασίες για ενίσχυση και επέκταση του φράκτη στα σύνορα συνεχίζονται ακούραστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις στις Καστανιές αλλά και σε όλη την συνοριογραμμή του Έβρου και δεν χαλαρώνουν ούτε στιγμή, μετά την απόσυρση των χιλιάδων λαθρομεταναστών από τους Τούρκους.

Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το Evros-news.gr είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου και όπως βλέπετε, τόσο οι αστυνομικές όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, αλλά και τα οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, βρίσκονται παρατεταγμένα στην πρώτη γραμμή, αν και οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών έχουν μεταφερθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Μαζί τους φυσικά και οι κατευθυνόμενοι και εν ψυχρώ βοηθούμενοι από την τουρκική Στρατοφυλακή τζιχαντιστές, οι οποίοι αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή και τις… ομάδες κρούσεις. Όλοι αυτοί που με την κάλυψη των εκατοντάδων χημικών, δακρυγόνων και καπνογόνων που όπως παραδέχθηκε και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού, εκτόξευαν οι δικές τους δυνάμεις, προσπαθούν να παραβιάσουν ομαδικά τα ελληνικά σύνορα και να μπουν παράνομα στον Έβρο και την Ελλάδα. Χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα επί έναν μήνα.

Συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξάρτητα λοιπόν από τις γνωστές δηλώσεις του προκλητικού και ευρισκόμενου εκτός τόπου και χρόνου κ.Σοϊλού, ο οποίος συνεχίζει να… απειλεί πως μόλις περάσει η πανδημία του κορονοϊού θα επαναφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα τους χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν όπως επισημάναμε σε επιφυλακή και αυτό θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γιατί γνωρίζουν πως μπορεί να επιχειρηθεί ανά πάσα στιγμή η χρησιμοποίηση και πάλι ως “πολιορκητικού κριού” και ασύμμετρης απειλής κυρίως των νεαρών λαθροματαναστών από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο, Αλγερία, Ιράν.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης αλλά και επέκτασης του φράχτη, όχι μόνο του υπάρχοντος σταθερού των 12 χιλιομέτρων που εκτείνεται από τις Καστανιές ως τη Νέα Βύσσα, αλλά και αυτού που δημιουργήθηκε στο δάσος των Καστανιών αρχικά με πρόχειρο τρόπο και πλέον με πιο σταθερή υποδομή.

Εκεί άλλωστε δέχθηκε και την μεγαλύτερη πίεση η περιοχή, αφού οι λαθρομετανάστες με την καθοδήγηση των Τούρκων αστυνομικών πίστευαν ότι μπορούσαν να τον “τρυπήσουν”. Απέτυχαν όμως και το μόνο που έμεινε σε αρκετούς, ήταν κάποια όχι και τόσο ευχάριστα… ενθύμια. Κι εννοούμε όσους κατάφεραν να πλησιάσουν πάνω στον συγκεκριμένοι φράχτη απ’ την τουρκική πλευρά πάντα και να φτάσουν κοντά στις ελληνικές δυνάμεις.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ