Έβρος
Εσωτερική Ασφάλεια

Συγκέντρωση δυνάμεων στον Έβρο: Στέλνει τανκ-"θηρίο" η Αυστρία, ενισχύσεις & από Πολωνία

Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πλήρως πλέον την ήττα που έχει υποστεί στον Έβρο και για αυτό στρέφει την προσοχή στα γυναικόπεδα ανάμεσα στους μετανάστες, τοποθετώντας τους στις "πρώτες γραμμές" των συνόρων.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Ευρώπη ξυπνάει και παρατηρείται καθολική υποστήριξη στην Ελλάδα. Η Αυστρία αναμένεται να στείλει ένα από τα τεθωρακισμένα "θηρία" της για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, ενώ και η Πολωνία στέλνει ενισχύσεις για την παρακολούθηση των δύσβατων περασμάτων κατά μήκος του Έβρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα αλλαγή τακτικής επιχειρεί η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στο σκηνικό που έχει στηθεί στις Καστανιές. Βλέποντας τη σθεναρή, οργανωμένη αλλά και ψύχραιμη αντίδραση της ελληνικής πλευράς από το πρωί της Δευτέρας (9/3) έχει αλλάξει τακτική. Τουλάχιστον μέχρι τις 17.00 το απόγευμα έχει τραβήξει πίσω τους νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες που υποστηριζόμενοι από μυστικούς στρατοχωροφύλακες επιχειρούσαν να ρίξουν τον ελληνικό φράχτη. Αντίθετα, στην πρώτη γραμμή πλέον υπάρχουν γυναικόπαιδα που εκλιπαρούν να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το "Έθνος", οι Ενοπλες Δυνάμεις ενισχύονται από τη συνδρομή υπερ τεθωρακισμένου από την Αυστρία που αναμένεται να φτάσει στις Καστανιές το πρωί της Τετάρτης. Διαθέτει θερμικές κάμερες, αντλίες, επιχειρεί σε δύσβατες και ελώδεις περιοχές και αναμένεται να τεθεί στην υπερεσία των αμυντικών επιχειρησιακών πλάνων. Επίσης η Πολωνία ανακοίνωσε την αποστολη 200 στρατιωτών της με αποστολή να ενισχυθούν και τα δύσβατα περάσματα του ποταμού Εβρου.

Ένα ακόμα θέμα ήταν το βίντεο με το ελληνικό τρακτέρ που περνάει στο δρόμο πλάι στον φράχτη και ψεκάζει με νερό όσους επιχειρούσαν να ανοίξουν τρύπες στον φράχτη. Οι Τούρκοι υποστήριξαν πως οι Ελληνες ψεκάζουν με φάρμακα τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά η αλήθεια είναι πως το περιστατικό σχολιάζεται από στρατιωτικούς και πολίτες στον Εβρο. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης βρίσκεται εκτός Εβρου και υποστηρίζει πως έχει παραχωρήσει το τρακτέρ σε έναν φίλο του που ποτίζει τα χωράφια που συνορεύουν με τον φράχτη λόγω της ανομβρίας που υπάρχει και εκείνος είχε την ιδέα να γυρίσει τους ψεκαστήρες προς τον φράχτη.

Και επειδή και ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στην πτώση της στάθμης των υδάτων του Εβρου που θα δώσει την ευκαιρία σε μετανάστες και πρόσφυγες να περάσουν πιο εύκολα, από σήμερα (9/3) παρατηρείται αύξηση της στάθμης των υδάτων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην Βουλγαρία ενώ από αύριο αναμένονται βροχές και στον Εβρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ