Δ Σώμα Στρατού
Εσωτερική Ασφάλεια

Κινητοποιείται το Δ' Σώμα Στρατού: Βολές με πραγματικά πυρά σε όλο τον Έβρο

Τη στιγμή που τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έχουν πάρει φωτιά και οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς για την προστασία τους, οι Έλληνες πολίτες και ο στρατός βρίσκονται ενωμένοι και η αυξημένη παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται πως δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και περηφάνεις στους κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα, πολίτες της Ορεστιάδας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την παρουσία αυξημένης δύναμης στρατιωτών στην περιοχή του Έβρου.

Ειδικότερα τρία φορτηγά-οχήματα του Ελληνικού Στρατού τύπου STAGER με Έλληνες στρατιώτες πέρασαν μέσα από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, με τελικό προορισμό τις Καστανιές Έβρου.

https://www.facebook.com/greektube.eu/videos/191189438888061/?v=191189438888061

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Έχει μεταβληθεί η κατάσταση από το απόγευμα»

Στον ανταποκριτή του CNN Greece στον Έβρο Κώστα Πλιάκο μίλησε μερικά μέτρα από το τελωνείο στις Καστανιές ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος έκανε λόγο για μεταβολή της κατάστασης από το μεσημέρι της Κυριακής και επιβεβαίωσε πληροφορίες για ρίψη χημικών από drones από την τουρκική πλευρά.

«Από το απόγευμα έχει μεταβληθεί η κατάσταση, εκεί που ο κύριος όγκος των μεταναστών ήταν ακριβώς στα σύνορα – μπροστά από τον συνοριακό σταθμό, ακριβώς στη διαχωριστική γραμμή- από τις πρώτες απογευματινές ώρες υπήρχε μια μετακίνηση κατά μήκος του φράχτη. Διάσπαρτες ομάδες προσπαθούσαν να βρουν μια διέξοδο ή να καταστρέψουν σημεία του φράχτη έτσι ώστε να εισέλθουν παράνομα μέσα στη χώρα» δήλωσε ο κ. Μαυρίδης.

Και συμπλήρωσε: «Έχουν αναπτυχθεί εκεί όλες οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του ελληνικού στρατού. Προσπάθησαν αρκετές φορές να κόψουν το φράχτη σε αρκετά σημεία και όσο περνάει η ώρα συνεχίζονται αυτές οι προσπάθειες. Υπάρχει ανταλλαγή δακρυγόνων -προκλήθηκαν οι ελληνικές δυνάμεις από την πλευρά της Τουρκίας. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι αυτοί υποστηρίζονται από κάποιες δυνάμεις που σίγουρα δεν είναι μεταναστευτικές και προσφυγικές αλλά θεωρώ ότι είναι από την τουρκική αστυνομία ή το στρατό. Οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας αντιστέκονται. Αν τυχόν, όπως διαπιστώθηκε τις προηγούμενες ώρες, πέρασαν κάποιοι συλλαμβάνονται αμέσως και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία».

Ερωτηθείς για τη ρίψη χημικών από drones, ο δήμαρχος Ορεστιάδας απάντησε: «Είναι εξακριβωμένη η πληροφορία αυτή, και επειδή ήμουν μέσα όλες αυτές τις ώρες διαπιστώθηκε ότι όντως υπήρχε ρίψη αυτών δακρυγόνων από την πλευρά της Τουρκίας. Θεωρώ ότι θα συνεχιστεί όλο το βράδυ η κατάσταση αυτή, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και θεωρούμε ότι θα αντιμετωπιστούν όπως και τις προηγούμενες ημέρες επιτυχώς».

Νυχτερινές πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από την Ορεστιάδα

Ελικόπτερα ίπτανται εδώ και μία περίπου ώρα πάνω από την Ορεστιάδα, στο πλαίσιο της επιτήρησης των συνόρων από την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με το kranosgr.

Παράλληλα, το Δ' Σώμα Στρατού ανακοίνωσε πως την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιήσει βολές όλων των όπλων με πραγματικά πυρά στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στέλνοντας ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και τα υβριδικού τύπου σχέδια εισβολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:

α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .
β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού
εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.
γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.
δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ
Μανίτσας.
ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ