Εσωτερική Ασφάλεια

Αποκαλύψεις από τους Μανταμαδιώτες: Σε χώρο στρατιωτικής σημασίας μεταφέρουν τους μετανάστες

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχωρούν οι Μανταμαδιώτες μετά και την πρωινή κινητοποίηση στο χώρο που επιτάσσει η κυβέρνηση. Η περιοχή που προορίζεται για τους μετανάστες αποτελεί σημαντική στρατιωτική εγκατάσταση της χώρας και σημείο ενδιαφέροντος για τον εχθρό σε περίπτωση πολέμου. Ο "υβριδικός" πόλεμος λοιπόν μετράει το πρώτο του θύμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κοινότητα Μανταμάδου του Δήμου της Δυτικής Λέσβου αναφορικά με την στρατιωτική σημασία που έχει η έκταση που σχεδιάζει να επιτάξει η κυβέρνηση για τη δημουργία κλειστής δομής μεταναστών.

Η Κοινότητα Μανταμάδου του Δήμου της Δυτικής Λέσβου με επιστολή και φωτογραφικό υλικό, επισημαίνει πως η έκταση που επιτάσσει η Κυβέρνηση για να γίνει το Κλειστό Κέντρο προσφύγων - μεταναστών, είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου.

Η επιστολή στάλθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, στην επιστολή τονίζεται πως στην συγκεκριμένη έκταση που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει να επιτάξει για τη δημιουργεία hotspot, «φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και να προσγειώσει άνετα ελικόπτερα. Πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι η Τουρκία (Μοσχονήσια) απέχουν από την θέση αυτή 7 – 8 μίλια. Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η Κυβέρνηση για την νέα δομή».

Ακόμη, το Συμβούλιο της Κοινότητας Μανταδάμου, επισημαίνει πως: «Θα θέλαμε, να σκεφτεί η Ελληνική Κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής  σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και βάση με τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασης της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε ο 48ωρος αποκλεισμός στη Λέσβο

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής ο 48χρονος αποκλεισμός της περιοχής Καράβας – Καβακλή, στη Λέσβο, την οποία η κυβέρνηση έχει επιτάξει για την κατασκευή κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών.

Μηχανήματα του δήμου έχουν αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή, μη επιτρέποντας τη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται στις τρεις περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, τις οποίες η κυβέρνηση επίταξε για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.

  • Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
  • Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
  • Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου. 

Νέες δομές θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο - Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:

  • Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
  • Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ