Εσωτερική Ασφάλεια

"Βράζει" η Σάμος: Μετανάστες "ξεχύθηκαν" στους δρόμους του νησιού - Φόβοι για συγκρούσεις - Δήμος Α. Σάμου: "Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης"


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αιτούντων άσυλο πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στη Σάμο, κατά τις οποίες οι παράνομοι μετανάστες διεκδικούν την αναχώρησή τους από το νησί. Ο δήμος ανατολικής Σάμου καταγγέλει "εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης", καθώς πλήθος μεταναστών ξεχύνονται στους δρόμους του νησιού προκαλώντας το απόλυτο χάος. 

Η πολιτεία παραμένει απούσα και φαίνεται να αδιαφορεί για το δράμα που ζουν οι κάτοικοι της Σάμου, αλλά και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου, στα οποίοι οι αριθμοί των μεταναστών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το φυσιολογικό.

Είναι θέμα χρόνου οι εξεγέρσεις να εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς μέρα με τη μέρα, οι άνθρωποι αυξάνονται, οι απαιτήσεις πληθύνονται και το κράτος επιμένει στη διαχρονική αδράνεια και αδιαφορία για τους Έλληνες πολίτες.

Σήμερα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Ακολούθησε πορεία των αιτούντων άσυλο, φωνάζοντας «Ελευθερία» και περί τις 15:30, και υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας, επέστρεψαν στο ΚΥΤ.

Σάμος: Στους δρόμους οι μετανάστες

Πολλοί ήταν οι αιτούντες άσυλο οι οποίοι πραγματοποίησαν, χθες, Τετάρτη, το βράδυ καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στη Σάμο. Επρόκειτο για όσους διέμεναν στο τμήμα του καταυλισμού που κάηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενώ πολλοί από αυτούς ζουν σε υπαίθριους χώρους μέσα στην πόλη της Σάμου.

Ειρηνική διαμαρτυρία Αφρικανών στο κέντρο της πόλης. Επέστρεψαν στο camp.

Gepostet von Samos24.gr am Donnerstag, 17. Oktober 2019

Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Πλέον έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του υπερπληθυσμού και των πολλών εθνικοτήτων που στοιβάζονται στην παραγκούπολη. Γυναίκες και παιδιά φοβούνται, κατά δήλωσή τους, να επιστρέψουν στο Hot-Spot σε ενδεχόμενο νέων επεισοδίων. Οι αρμόδιες κρατικές Αρχές οφείλουν να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας, τόσο των κατοίκων όσο και των μεταναστών προσφύγων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ