Εσωτερική Ασφάλεια

Η ΕΛ.ΑΣ. "καθαρίζει" την Αθήνα: Επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην Αχαρνών - Διέμεναν παράτυποι μετανάστες (upd)

Η αστυνομία εκκενώνει κτίριο που τελεί υπό κατάληψη στην πλατεία Βάθη, συνεχίζοντας την εκτέλεση του σχεδίου για την πάταξη της ανομίας. Στο εν λόγω κτίριο διέμεναν κυρίως παράνομοι μετανάστες, γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση καθώς οι καταλήψεις έχουν μετατραπεί σε άτυπους "καταυλισμούς".

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται πως θα συνεχίσει τη δράση της, ενεργοποιώντας αντιδράσεις από την πλευρά των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ. Στην κατάληψη διαμένουν μετανάστες, ενώ πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση που γίνεται τους τελευταίους δύο μήνες. Στον χώρο στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο.

Το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από το 2016 ενώ ανήκει εξ ημισείας και στο δημόσιο και σε ιδιώτη ενώ έχει υποβληθεί μήνυση προκείμενου να εκκενωθεί.

Τον Οκτώβριο του 2017, στο υπό κατάληψη κτίριο είχε σημειωθεί συμπλοκή με πυροβολισμούς ενώ τον Ιανουάριο του 2018 είχαν τραυματιστεί τέσσερα άτομα μετά από καβγά ανάμεσα σε αλλοδαπούς.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά την εκκένωση των δύο κτηρίων, το ένα στη συμβολή της Αχαρνών με την Μάγερ και το άλλο ακριβώς απέναντι στην Αχαρνών 22, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει επιχείρηση καθαρισμού προκειμένου στη συνέχεια τα κτήρια να σφραγιστούν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Όσο για τους 240 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν και τη Συρία, μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί ανάλογα με το καθεστώς του καθενός -αν δηλαδή δικαιούται άσυλο, αν έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου ή αν είναι προς απέλαση- θα υπάρξει ατομική αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί, οι οποίοι -σημειωτέον- δεν βρήκαν ναρκωτικά στους χώρους που ερεύνησαν, είναι το ποιοι είναι αυτοί που μετέφεραν αυτούς τους ανθρώπους στα δύο κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Σημειώνεται ότι το κτήριο στη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ φιλοξενούσε στο παρελθόν το 2ο γυμνάσιο ενώ το δεύτερο κτήριο, στην Αχαρνών 22, ανήκε σε ιδιώτη.

Αυτή ήταν η πέμπτη επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων τον τελευταίο μήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=5V4_sKX2OH4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ