Εσωτερική Ασφάλεια

Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί «επιστήμονες» των διαρρήξεων - Ανοιγαν σπίτια σε 30"! (εικόνες)

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών της γεωργιανής μαφίας που είχαν ρημάξει την Αττική - Ο μεθοδικός τρόπος δράσης τους

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα, Τρίτη (19.3.2019) από την Αστυνομία τα ονόματα και οι φωτογραφίες 6 αλλοδαπών που φέρονται να ανήκουν στην Γεωργιανή μαφία διαρρηκτών.

Πρόκειται για τη Γεωργιανή μαφία, που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε στις 13 Μαρτίου από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ENDELADZE GEORGI του NUGZARI και της MARINA , γεν. 24-02-1981 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο “TAVA”,

KOGHUASHVILI (ον.) TAMAZ του GEORGI και της TSANA , γεν. 04-06-1979 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο “ΤΑΖΟ”,

MINDADZE ή SHALIKIAN ή SHALIKIANI (ον.) TORNIKE ή TORVINE του DAVID ή DAVITI και της AZA ή IZA γεν. 24-12-1978 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο “ΤΟRNIKE”,

VARDANIDZE (ον.) ASMATI του RAMAZI και της LELA , γεν. 21-09-1987 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο “ΑΝΝΑ”

και για τους μη συλληφθέντες:

VARDANIDZE (ον.) VARLAM του ANDORI και της MODONA γεν. 20-09-1979 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο “KUNA” και

MINDADZE (ον.) TΕΙMURAZ του DAVID ή DAVITI γεν. 28-02-1989 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο “BACHANA”.

 

Γεωργιανή μαφία: Είχε αναγάγει τις διαρρήξεις σε… επιστήµη

Η σπείρα των Γεωργιανών εξαρθρώθηκε από την Αστυνοµία, µε τη συνδρομή της Europol, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, μέρος από τα κλοπιμαία έφευγε από την Ελλάδα για να πουληθεί σε χώρες του εξωτερικού.

Το επόµενο βήµα που σχεδίαζαν οι κακοποιοί, σύµφωνα µε την Αστυνοµία, ήταν να αλλάξουν δαχτυλικά αποτυπώµατα, µέσω πλαστικής χειρουργικής επέµβασης, προκειµένου να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές και να κρύψουν το εγκληµατικό παρελθόν τους.

“Πρωταγωνίστρια” ήταν και η γυναίκα με το παρατσούκλι “ΑΝΝΑ”, η οποία παρίστανε τον διανοµέα διαφηµιστικών φυλλαδίων για να αποκτά πρόσβαση στις πολυκατοικίες και να σηµαδεύει µε στυλό τα κουδούνια των σπιτιών από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι.

Επίσης, ήταν αυτή που βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία µε τους συνεργούς της που έµπαιναν στα σπίτια, προκειµένου να ενηµερώνει, αµέσως, σε περίπτωση που πλησιάσει κάποιος από τους ενοίκους της πολυκατοικίας ή αστυνοµικοί.

Εντυπωσιακές ήταν, όπως περιγράφουν αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, οι γνώσεις των Γεωργιανών για τις κλειδαριές.

Έφτιαχναν οι ίδιοι χειροποίητα κλειδιά – πασπαρτού, τα οποία ταίριαζαν σε δεκάδες τύπους κλειδαριών και, χρησιµοποιώντας αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία και σπρέι, “άνοιγαν” τις πόρτες ασφαλείας µέσα σε µόλις 30 δευτερόλεπτα!

Τα αντικείµενα που αφαιρούσαν από τα σπίτια, τα πουλούσαν σχεδόν αµέσως σε ενεχυροδανειστήριο της Αθήνας. Υπήρχαν, ωστόσο, και φορές που µετέφεραν τα κλοπιµαία στη Γεωργία, όπου εκεί είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν το µεγαλύτερο κέρδος.

Στις συναλλαγές τους χρησιµοποιούσαν αποκλειστικά µετρητά, προκειµένου να µην αφήνουν ψηφιακά “ίχνη”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ