Εσωτερική Ασφάλεια

Μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα σε νοσοκομείο εισηγείται ιατρική γνωμάτευση

Τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα σε νοσοκομείο λόγω απώλειας σωματικού βάρους και μυικής αδυναμίας εισηγείται «ιατρική γνωμάτευση» που δημοσιοποίησε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον καταδικασμένο για σωρεία εγκλημάτων, εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Ο "Λάμπρος" της 17 Νοέμβρη πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 30 Μαΐου για τη μη χορήγηση της τρίτης άδειας. Η ιατρική γνωμάτευση παραγγέλθηκε από τους οικείους του.

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου την οποία υποιγράφει η παθολόγος - λοιμοξιωλόγος Όλγα Κοσμοπούλου, αναφέρεται:

«Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.

Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου.

Ο απεργός επιφυλάχθηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ