Εσωτερική Ασφάλεια

Ερέτρια: «Ήταν η κακιά η ώρα» – Τα πρώτα λόγια του 65χρονου που σκότωσε τον αδελφό του

Το φονικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο χωριό Μαγούλα στην Ερέτρια - Είχε προηγηθεί τηλεφωνικός τσακωμός ανάμεσα στα αδέλφια - Έστησε καρτέρι και πυροβόλησε τον 70χρονο αδελφό του - Θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη είπε ο δικηγόρος του 65χρονου - Δεν υπήρχαν κτηματικές διαφορές διευκρίνισε ο συνήγορος του δράστη - Ο 65χρονος ήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή

«Ήταν η κακιά η ώρα» ήταν οι λέξεις που ψέλλισε ο 65χρονος όταν έβγαινε από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Το φονικό συνέβη χθες το μεσημέρι, στις 4.00, τη στιγμή που ο αδελφός του έφθανε στο σπίτι του, στο χωριό Μαγούλα του δήμου Ερέτριας.

Ο δράστης μίλησε τηλεφωνικά με τον αδελφό του, τον οποίο ενημέρωσε ότι έρχεται στην Μαγούλα. Ακολούθησε τσακωμός και απειλές. Αμέσως ο 70χρονος μαζί με την γυναίκα του, επειδή φοβήθηκαν για τη ζωή τους μίλησαν με εισαγγελία και αστυνομία.

Έστησε καρτέρι θανάτου στον αδελφό του

Ο 65χρονος όμως, του είχε στήσει καρτέρι, καλά κρυμμένος πίσω από τους θάμνους. Όταν ο 70 χρονος αδελφός του έφτασε έξω από το σπίτι του, τότε τον πυροβόλησε εν ψυχρώ και τον σκότωσε.

Λίγα λεπτά μετά, έφτασε στο σημείο ο γιος του δράστη, ο οποίος ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη για να προλάβει το κακό, αλλά ήταν ήδη αργά. Ήταν αυτός που αφόπλισε τον ίδιο του τον πατέρα μετά το περιστατικό.

Οι μηνύσεις και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η οικογένεια του δράστη είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, μετά από παρότρυνση του γιου του, ώστε να μην υπάρχει αυτή η καθημερινή διαμάχη μεταξύ τους.

Όπως κατήγγειλε, όμως, ο συνήγορος του φερόμενου ως δράστη, οι μηνύσεις από την πλευρά του 70χρονου συνεχίζονταν και μάλιστα πριν από μερικές ημέρες έφτασαν στα χέρια του άλλες δύο και ίσως αυτό να ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει το κακό, ενώ όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, ο πελάτης του έχει ιστορικό ψυχιατρικών νοσηλειών και θα ζητήσει ιατρική πραγματογνωμοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ