Ενέργεια
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλικός τύπος: Η Ελλάδα σε 5 χρόνια ανατρέπει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία-Pax Mediterranea αντί Pax Turca

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουν υπεροχή μόνο στους αιθέρες με τα νέα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, αλλά και στην θάλασσα πλέον με τις νέες γαλλικές Φρεγάτες και Κορβέτες που θα πλεύσουν στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια.

Γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι “σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Ελλάδα θα ανατρέψει τη ναυτική ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία, προικισμένη με έναν υπερσύγχρονο στόλο ( που είχε να δει από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο).

Η Ελλάδα θα είχε έτσι ταχύτατα έναν εκσυγχρονισμένο στόλο τουλάχιστον έξι πλοίων, σε αντιδιαστολή των ικανών αλλά γηρασμένων σημερινών πολεμικών μας πλοίων, που θα αναβαθμιστούν και αυτά, δίνοντας μια τεράστια πνοή 10-12 μονάδων επιφανείας που θα ελέγχουν Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αθήνα, η οποία ανησυχεί για τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στα χωρικά της ύδατα, από την  αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Άγκυρα, δίνει  την άδεια για νέες ναυτικές βάσεις στους Αμερικανούς για να παρακολουθούν καλύτερα την ανατολική Μεσόγειο παίζοντας ταυτόχρονα το γαλλικό και το ευρωπαϊκό χαρτί.

Το πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της χωρίς την υποστήριξη του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης.

Η Αθήνα έχει ήδη παραγγείλει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, συμπεριλαμβανομένων 12 μεταχειρισμένων, και με τα νέα γαλλικά πολεμικά πλοία αλλάζει σελίδα στον τομέα της πολεμικής ισχύος σε ολόκληρη την περιοχή”, καταλήγει το ίδιο.

Η Belhara μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, στην αποτροπή και την υποβρύχια παρέμβαση, σε ένα σύνθετο πεδίο επιχειρήσεων όπως το Αιγαίο Πέλαγος, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ικανότητα προβολής που παρέχεται από το ελικόπτερο S70B ή MH60 / R που μεταφέρει.

Η Belhara, έχει επίσης μια νέα ικανότητα εναντίον ασύμμετρων απειλών, χάρη σε μια καινοτόμο ιδέα, οργανωμένη γύρω από μια νέα επιχειρησιακή λογική επικεντρωμένη σε αυτές τις απειλές.

Η φρεγάτα διαθέτει ειδικό χώρο, προσφέροντας μόνιμη οπτοηλεκτρονική όψη 360 μοιρών, ημέρα και νύχτα, επιτρέποντάς της να αντιμετωπίσει κοντινές απειλές, χάρη στην ταχεία και ασφαλή χρήση θανατηφόρων και μη θανατηφόρων συσκευών.

Έχει σχεδιαστεί για να είναι εξοπλισμένη, ως περαιτέρω ενίσχυση με πυραύλους Naval Cruise, μια ικανότητα μακρού πλήγματος (Deep Strike), μοναδική στην αγορά που προτείνει η Naval Group.

Οι φυσικές και ψηφιακές υποδομές της Belhara, εγγυώνται ένα εξελικτικό δυναμικό που θα διασφαλίσει ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αναδυόμενες και μελλοντικές απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου, (UAVs, Cyber, αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, υπερηχητικοί πύραυλοι, απειλές επιφανείας αλλά και κάτω από τη θάλασσα κ.λπ.).

Η απόλυτη κυριαρχία στο Αιγαίο είναι ο βασικός στόχος της χώρας μας, καθώς τρέχουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα «χτίσουν» απόσταση από τους εξοπλισμούς της Άγκυρας.

Ήδη με τα Rafale και τα Mirage που δεν αφήνουν περιθώρια στους αιθέρες, οι Τούρκοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ενώ τρέμουν τις νέες φρεγάτες που θα πλεύσουν στο Αιγαίο.

Περιττό να επαναλάβουμε ότι με 10-12 πολεμικά πλοία ετοιμοπόλεμα στο δυναμικό του ελληνικού πολεμικού μας ναυτικού, το τουρκικό ναυτικό δεν θα μπορεί να κινείται απερίσπαστο σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφού οι τουρκικές μονάδες επιφανείας θα είναι “κλειδωμένες” από τα τρομερά ραντάρ των γαλλικών φρεγατών FDI-HN, με πυραύλους EXOSET MM40 BLOCK-3 με εμβέλεια άνω των 200 χλμ.        

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ