Ελληνοτουρκικά

Η επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου στον Πανάγιο Τάφο πυροδότησε εκστρατεία στο Ιντερνέτ για την ελληνική Κωνσταντινούπολη

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τ.Βάνς επισκέφθηκε τον πανάγια τάφος στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, δίνοντας αφορμή σε πολλούς να αναρτήσουν σχετικά με μια ελληνική Κωνσταντινούπολη, η αναφορά της οποίας προκαλεί τριγμούς και τρόμο στους Τούρκους.  

 

Το Αμερικανό αντιπρόεδρο και τη σύζυγό του Ούσα υποδέχθηκαν  ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ, ο οποίος ξενάγησε τον Τζέι Ντι Βανς και τη σύζυγό του στους χώρους της εκκλησίας.

«Τι εκπληκτική ευλογία να επισκέπτεσαι τον χώρο του θανάτου και της ανάστασης του Χριστού. Είμαι απίστευτα ευγνώμων στους Έλληνες, Αρμένιους και Καθολικούς ιερείς που φροντίζουν αυτόν τον ιερότατο χώρο. Είθε ο Πρίγκηπας της Ειρήνης να μας δείξει έλεος και να ευλογήσει τις προσπάθειές μας για ειρήνη», έγραψε ο Βανς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παρουσία του Αμερικανού αντιπροέδρου στον Πανάγιο τάφο έγινε ανάρτηση από τον Ντέιβιντ Κάρλσον, Αμερικανό πολιτικό ακτιβιστή στη μητροπολιτική Ατλάντα, ο οποίος υπηρέτησε σε πολλές θέσεις, να μιλήσει για επαναφορά της Κωνσταντινούπολης σε ελληνικά χέρια.

Την ίδια στιγμή κουρδικοί, αρμενικοί και αραβικοί λογαριασμοί ανέφεραν την απαίτηση πλέον να ξαναγίνει η Κωνσταντινούπολη ελληνική πόλη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Καφσίκης έγραψε στο λογαριασμό του στο Χ:

"Αναρωτιέμαι αν αυτή η αυξανόμενη γοητεία σε ορισμένες γωνιές της εναλλακτικής δεξιάς με τον ρόλο της Κωνσταντινούπολης στη Χριστιανοσύνη κάνει την Τουρκία να νιώθει άβολα.

Οι δυτικές αφηγήσεις υποβάθμιζαν για καιρό την κεντρική θέση της πόλης στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Τώρα, ένα σύμβολο που είχε σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί στην κυρίαρχη ιστορία ανακαλύπτεται ξανά σε απροσδόκητα μέρη της δυτικής πολιτικής. Δεν μεταφράζεται σε ουσιαστική γεωπολιτική πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρόλα αυτά, τα σύμβολα έχουν σημασία. Και η Κωνσταντινούπολη σιγά σιγά γίνεται κάτι περισσότερο από ένα μιμίδιο”.

Το σύνθημα λοιπόν “ Ελεύθερη Κωνσταντινούπολη” έχει προκαλέσει πάταγο στα κοινωνικά δίκτυα και φυσικά στην τουρκική κοινή γνώμη,  διότι οι Τούρκοι ξέρουν ότι είναι νοικάρηδες και όχι ιδιοκτήτες, και αυτό τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Αμερικάνοι, Ισραηλινοί, Κούρδοι ομιλούν για μια ελεύθερη Κωνσταντινούπολη, όχι όμως Έλληνες, και αυτό είναι τρομερό λυπηρό, για το πόσο βαθιά έχουν "ευνουχήσει πνευματικά" την ελληνική κοινωνία.

Η Κωνσταντινούπολη κατοικείται από 3000 Έλληνες κατοίκους, μετά τους απηνείς διωγμούς του τουρκικού παρακράτους το 1955 και το 1964.

Μεγάλη διάσταση έχει πάρει όμως το κίνημα “Ελεύθερη Κωνσταντινούπολη”, το οποίο ξεκίνησε και τώρα βλέπουμε πολλούς να συμπράττουν με αυτό ( Σ. Μπάνον -Αμερικανοί ειδικοί-Μ.Ρούμπιν), ενώ στο όλο ζήτημα εισέρχονται πλέον πολλοί εκτός Ελλάδος, στην οποία δεν τολμάει  κανείς στην κυριολεξία να το ψελλίσει μην τυχόν και θιχτούν αυτοί που μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε Τζαμί, αυτοί που σκοτώνουν τον ίδιο τους τον λαό, μαζί με Κούρδους, Αρμένιους και Ελληνορθόδοξους στην Συρία, και τέλος αυτοί που κατέχουν παράνομα την μισή Κύπρο.

Δεν τολμάμε να πούμε ως Έλληνες ούτε ως άσβεστο πόθο ότι η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ελληνική, κάτι που έλεγαν οι Ισραηλινοί ως ευχή μεταξύ τους ( του χρόνου στην Ιερουσαλήμ) και το πέτυχαν.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ