Ελληνοτουρκικά

Υπό τον φόβο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η Τουρκία παρουσίασε νέο Κινητό Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης

Στην παρουσίαση ενός Κινούμενου Συστήματος Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης προχώρησε η Τουρκία, θέλοντας ίσως να αντισταθμίσει τις εντυπώσεις από αντίστοιχες κινήσεις της Ελλάδας

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «ο Υπουργός Άμυνας Yaşar Güler παρευρέθηκε στην Τελετή Παράδοσης του Φορητού Συστήματος Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης (TEİRS) με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Metin Gürak, τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Ziya Cemal Kadıoğlu, τους υφυπουργούς Şuay Alpay και Alpaslan Kavaklıoğlu. Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ASELSAN στο Gölbaşı της Άγκυρας, ο υπουργός Yaşar Güler είπε: «Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες με μεγάλη χαρά της πρώτης παράδοσης του φορητού συστήματος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο είναι ένα από τα κρίσιμα έργα που θα ενισχύσουν τη δύναμη του ηρωικού μας στρατού. Ελπίζω ότι αυτό το προϊόν υψηλής τεχνολογίας θα είναι ωφέλιμο και ευοίωνο για τη χώρα μας και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

https://www.youtube.com/watch?v=lY-qfziOPvM

Ζούμε σε μια περίοδο όπου επικρατούν αβεβαιότητες στις διεθνείς σχέσεις και οι κίνδυνοι και οι απειλές αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτές οι ευαίσθητες εξελίξεις έχουν καταστήσει τις ανάγκες ασφάλειας των χωρών προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, που βρίσκεται σε στρατηγική γεωγραφία, να παράγει αμυντικά συστήματα με δικά της μέσα και δυνατότητες ώστε να διασφαλίζει τη δική της ασφάλεια.

Οι πικρές εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν μας έδειξαν ότι πρέπει να αναπτύξουμε την τοπική και εθνική αμυντική μας βιομηχανία πάση θυσία. Στο πλαίσιο αυτό, χάρη στο στρατηγικό όραμα, την υψηλή θέληση και την αποφασιστική στάση του Προέδρου μας, έχουν ξεκινήσει μεγάλα έργα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουν γίνει τεράστια βήματα.

Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας που οι πολύτιμες εταιρείες μας σχεδιάζουν και παράγουν σχεδόν σε κάθε πλατφόρμα και αναπτύσσουν συνεχώς νέες, ενισχύουν τη δύναμη του στρατού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η αμυντική μας βιομηχανία, η οποία βασίζεται στην εγχώρια και εθνική παραγωγή και έτσι συμβάλλει στην ανεξαρτησία της Τουρκίας. Εκτός από την ικανότητα παραγωγής και μεταφοράς τεχνολογίας, ενισχύει και την οικονομία της χώρας με τις εξαγωγικές της επιδόσεις. Η αμυντική μας βιομηχανία είναι τώρα. Αποτελεί πρότυπο στην περιοχή της και στον κόσμο με τις ισχυρές υποδομές, το βιώσιμο οικοσύστημα, τις ευρείες ευκαιρίες απασχόλησης και τα κρίσιμα έργα.

Η μειωμένη ανάγκη μας για εισαγόμενα συστήματα και μια αμυντική βιομηχανία βασισμένη σε προηγμένες αμυντικές τεχνολογίες έχουν διασφαλίσει την πολιτική και οικονομική μας ανεξαρτησία, αυξάνοντας παράλληλα τη διεθνή μας αποτελεσματικότητα σε στρατιωτικό και στρατηγικό επίπεδο.

Αναμφίβολα, ο μοναδικός μας στόχος είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο που έχουμε φτάσει στην αμυντική βιομηχανία στα υψηλότερα επίπεδα, έχοντας επίγνωση ότι η επιτυχία είναι ταξίδι, όχι άφιξη.

Με αυτήν την κατανόηση, συνεχίζουμε το έργο μας αποτελεσματικά, αποδοτικά και συνεργατικά σε πλήρη αρμονία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, ιδιαίτερα με την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών μας.

Ως αποτέλεσμα της δουλειάς μας οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας προσθέτουν νέα προϊόντα στο απόθεμά τους κάθε μέρα. Βελτιώνουμε συνεχώς τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες του στρατού μας.

Στην πραγματικότητα, μόνο τους τελευταίους μήνες

- Παρακολουθήσαμε με περηφάνια τις επιτυχημένες πρώτες πτήσεις του μη επανδρωμένου πολεμικού μας αεροσκάφους ANKA 3 και του τοπικού και εθνικού μας αεροσκάφους KAAN.

- Ομοίως, επιταχύναμε τις εργασίες μας για τη μαζική παραγωγή των επανδρωμένων εναέριων πλατφορμών μας, Hürkuş, Hürjet, Gökbey και KAAN.

- Ενώ θέσαμε στην υπηρεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού τα πλοία και τα μη επανδρωμένα πλοία μας που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους, υπογράψαμε επίσης συμφωνίες για τη μαζική παραγωγή τορπιλών και πυραύλων που θα καλύψουν τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού.

- Επιπλέον, παραλάβαμε το πρώτο μας εκσυγχρονισμένο άρμα υπογράφοντας τις συμβάσεις προμήθειας τεσσάρων εγχώριων και εθνικών πυραύλων διαφορετικών διαμέτρων και χαρακτηριστικών, που θα συμβάλουν πολύτιμες στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Χερσαίων Δυνάμεων μας.

- Σήμερα προσθέτουμε στο απόθεμά μας το φορητό σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, που αποτελεί ένα εξαιρετικά κρίσιμο έργο για την άμυνα της χώρας μας.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ

Η ανάπτυξη τεχνολογίας πολέμου και οι ασύμμετροι κίνδυνοι και απειλές αλλάζουν συνεχώς το δόγμα άμυνας και ασφάλειας.

Ως εκ τούτου, εκτός από τα παραδοσιακά στρατιωτικά μέτρα, χρειάζονται σύγχρονα αμυντικά συστήματα βασισμένα στην πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ύπαρξη συστημάτων ραντάρ που εντοπίζουν έγκαιρα τις απειλές και τις εξουδετερώνουν προκαλώντας αντίθετες αντιδράσεις είναι ζωτικής σημασίας.

Ειδικά συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

- Μπορεί να εντοπίσει ένα ευρύ φάσμα απειλών, από αεροσκάφη και άλλους εναέριους στόχους έως βαλλιστικούς πυραύλους, και να τους εξουδετερώσει ανάλογα με το βεληνεκές τους,

- Από αυτή την άποψη, προσφέρουν μια τεράστια αμυντική ευκαιρία για τις χώρες.

Ως Τουρκία, ξεκινήσαμε τις απαραίτητες εργασίες και ως αποτέλεσμα, η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών μας και η ASELSAN πέτυχαν να παράγουν το σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης δουλεύοντας σε αυτό με μεγάλη προσπάθεια για χρόνια.

Αυτό το σύστημα ραντάρ νέας γενιάς. Διαθέτει τα καλύτερα εξοπλισμένα χαρακτηριστικά στην κατηγορία του, με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, την ικανότητα έγκαιρης προειδοποίησης και την αποτελεσματική κινητικότητα, όπως γρήγορη εγκατάσταση και ανάκτηση. Χάρη σε αυτό το ραντάρ με υψηλές επιχειρησιακές δεξιότητες.

- Θα εντοπίσει και θα παρακολουθήσει γρήγορα πολύπλευρες απειλές εκ των προτέρων,

- Έτσι, θα αυξήσουμε κατά πολύ τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας ανταποκρινόμενοι αποτελεσματικά σε απειλές σε μεγάλη απόσταση.

Επιπλέον, το ραντάρ μας θα προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στον στρατό μας από την άποψη ότι το προσωπικό μας έχει ολοκληρωμένες γνώσεις και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να αναλαμβάνει δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ

Θα ήθελα να αναφέρω συγκεκριμένα τα εξής:

- Η ευτυχία και ο ενθουσιασμός που κάθε έργο παράγουμε και θέτουμε σε λειτουργία αυξάνει την αποφασιστικότητα και την αποφασιστικότητά μας να παράγουμε το επόμενο το συντομότερο δυνατό και να το προσφέρουμε προς όφελος της χώρας μας και του στρατού μας.

Ως εκ τούτου, όπως κάναμε μέχρι τώρα, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο και να εξοπλίσουμε τον ηρωικό μας στρατό με τα πιο σύγχρονα συστήματα που απαιτούνται από το σήμερα και το μέλλον .

Ως αποτέλεσμα, σε αυτή την ιστορική διαδικασία όπου ξεκινήσαμε τον δεύτερο αιώνα της Δημοκρατίας μας.

- Μέχρι να κάνουμε τη χώρα μας μια από τις καλύτερες στον κόσμο στην αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με τους στόχους μας για τον «Αιώνα της Τουρκίας»

- Θα δουλέψουμε πιο σκληρά και θα παράγουμε περισσότερα μαζί, χωρίς να σταματάμε και να κουραζόμαστε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ