Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Μόσχα στηρίζει Ερντογάν και στο Αιγαίο-ITAR-TASS: Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει οικολογικά πάρκα σε αμφισβητούμενα νησιά

Όταν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, αναφέρει μία είδηση για την Ελλάδα, είναι σαν εκδίδει ανακοίνωση το ρωσικό ΥΠΕΞ ή η γνωστή Ζαχάροβα.

Στην προκειμένη περίπτωση οι Ρώσοι θεωρούν τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο πέλαγος, σε σχέση με την προκλητικά επικίνδυνη ανακοίνωση του Φιντάν, ως “ αμφισβητούμενα νησιά”, τηρώντας σαφώς θέση υπέρ του Ερντογάν, ο οποίος το επαναλαμβάνουμε “ πουλάει όπλα αντί χρημάτων με διμερείς συμφωνίες με το Κίεβο, ενώ παράλληλα συνεργάζεται στενά τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν”.

Δηλαδή οι Ρώσοι, παρόλο που ο Ερντογάν στηρίζει με τον δικό του τρόπο την Ουκρανία, τον σιγοντάρουν και συμφωνούν με τις διεκδικήσεις των Νεο-οθωμανών στο ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Τι αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων:     

«Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα οι σχέσεις μας εξελίσσονται με θετικό τρόπο, η Ελλάδα, προφανώς, θέλει και πάλι να εκμεταλλευτεί τα κλιματικά ζητήματα [προς τα συμφέροντά της]», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο συνέστησε στην Ελλάδα «να μην προσπαθήσει να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη το άλυτο ζήτημα του Αιγαίου», καθώς και ερωτήσεις σχετικά με «νησιά, νησίδες και βράχους που δεν της ανήκουν βάσει των διεθνών συνθηκών».

Σύμφωνα με τα σχέδια της ελληνικής ηγεσίας, το πρώτο θαλάσσιο πάρκο θα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος από τα δυτικά της Μήλου έως τη Νίσυρο (τα λεγόμενα «ελληνικά Γκαλαπάγκος»), καταλήγει το ίδιο.

Πόση και ποια είναι η ζημιά στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις 

Η Ρωσία τα χρόνια πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τηρούσε μια ελαφρώς φιλελληνική στάση, ειδικά στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο, συγκρατώντας κάπως τον προκλητικά επιθετικό Ερντογάν, κάτι που έχουν παραδεχθεί πολλοί ξένοι αναλυτές σχετικά με την επίδραση του Πούτιν επάνω του.

Μετά την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδος στην Ουκρανία, με την αποστολή ΤΟΜΑ, πυρομαχικών, φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων, η στάση της Μόσχας άλλαξε άρδην, και γίνεται ξεκάθαρα επιθετική.

Στον ρωσικό τύπο παίζει σήμερα Πέμπτη η είδηση της μεταφοράς ελληνικών F-16 BLOCK-30, παρά τις ανεπίσημες διαψεύσεις από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι αφού ο υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας δήλωσε πρόσφατα, ότι θα πουληθούν ειδικά αυτά τα αεροσκάφη στο εξωτερικό, αυτά θα καταλήξουν πιθανότατα σε ουκρανικά χέρια, με τον Ζελένσκυ να έχει βγει στην “ γύρα” απαιτώντας να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός στην χώρα του, που κινδυνεύει με κατάρρευση στο μέτωπο.

Ανταλλάγματα σοβαρά δεν πήρε η Ελλάδα για όλο αυτόν τον εξοπλισμό από την δύση, και αυτό ήταν τεράστιο λάθος, σε αντίθεση με τους Τούρκους που παίζουν διπλό παιχνίδι και κερδίζουν πάντα.

Η άποψη πολλών είναι ότι οι πολιτικοί στην χώρα μας, οφείλουν να σκεφτούν πολλές φορές οποιαδήποτε πιθανή παράδοση αεροσκαφών ή άλλου τύπου όπλων στην Ουκρανία, αφού ο πόλεμος εκεί θα τελειώσει κάποτε, και ο Πούτιν θα αποχωρήσει, οι λογαριασμοί όμως των Ρώσων με κάποιες χώρες δεν θα λήξουν.

Μέσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, η οποία έγινε επίσημα εχθρική χώρα για την Μόσχα, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ.
        

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ