Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θορυβήθηκαν οι Τούρκοι-Επισμηναγός ε.α. Καραβίδας: Θέλουμε επιθετική αεροπορική δύναμη κατά της Μικράς Ασίας

Την συνέντευξη του Επισμηναγού ε.α. Καραβίδας στην ιστοσελίδα infognomonpolitics.gr επικαλείται σήμερα τουρκική εφημερίδα η οποία στέκεται στην δήλωση του ότι “ η Τουρκία ετοιμάζεται πυρετωδώς για την τελική αναμέτρηση με Ελλάδα”.

Σύμφωνα και με TRHABER που γράφει για τις δηλώσεις του, τονίζει ότι “ο Στέφανος Καραβίδας, ένας από τους έμπειρους πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, υποστήριξε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για τον τελικό πόλεμο και κάλεσε τη χώρα του να λάβει επείγοντα μέτρα εναντίον της”.

Μάλιστα υπογράμμισαν ότι ο ίδιος ανέφερε ότι: "η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε επίπεδο Viper και η αγορά 24 αεροσκαφών Rafale φαίνεται να είναι ποιοτικό πλεονέκτημα, αλλά η τρέχουσα αριθμητική εξίσωση θα στραφεί υπέρ της Τουρκίας στο τέλος της 10ετίας λόγω αβεβαιοτήτων. Επειδή ενώ η Τουρκία έχει 270 αεροσκάφη F-16 με δικτυοκεντρικές δυνατότητες πολέμου, Θα έχουμε μόνο 201 αεροσκάφη. Τα 107 από αυτά θα έχουν ένα σύγχρονο ραντάρ.

Φυσικά, κάποιος θα μας θυμίσει τώρα τα F-35. Μόνο τα μισά από τα F-35 στο απόθεμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι λειτουργικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας μπορεί να επισκιάσει την ποιοτική μας υπεροχή.

Επειδή όχι μόνο οι πλατφόρμες αλλά και τα όπλα είναι πολύ σημαντικό. Εκτός από αυτό, υπάρχουν 400 άλλοι τύποι πυραύλων.

Οι Τούρκοι έχουν επίσης συστήματα που σαρώνουν την υπέρυθρη ακτινοβολία και μπορούν να ανιχνεύσουν το F-35. Η Τουρκία έχει κάνει επίσης σοβαρή πρόοδο στη θάλασσα.

Οι δικτυοκεντρικές πολεμικές της ικανότητες επηρεάζουν αρνητικά και τα συστήματα αναγνώρισης φίλιου-εχθρού στο Αιγαίο.

Φανταστείτε, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα ενιαίο σύστημα αεράμυνας.

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για την τελευταία σύγκρουση καθώς στοχεύουν να είναι μεταξύ των 3 κορυφαίων χωρών στον κόσμο το 2071, χίλια χρόνια μετά τη Μάχη του Μαντζικέρτ.

Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα τους κάνουν να καταλάβουν ότι αν κάνουν κάτι, θα λάβουν σκληρή απάντηση.

Ταυτόχρονα, πρέπει δημιουργήσουμε συνθήκες κυριαρχίας στα βάθη της Μικράς Ασίας. Χρειάζεται να αποκτήσουμε επιθετική δύναμη”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ετοιμάζει η ελληνική πλευρά χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες εν μέσω οικονομικής λαίλαπας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόκτηση των αεροσκαφών F-35 μας φέρνει μπροστά πλέον σε δικτυοκεντρικού τύπου επιχειρήσεις μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link 16 στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλάζοντας πλήρως όλα τα δεδομένα.

Το νέα ελληνικά υπερμαχητικά αεροσκάφη θα "επικοινωνούν" σε πραγματικό χρόνο  με τα γαλλικά Rafale, τα F-16V, τις νέες Φρεγάτες FDI του Πολεμικού Ναυτικού, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, τα αεροσκάφη εναέριας προειδοποιήσεως Erieye EMB-145, δημιουργώντας μια τρομερή αεροναυτική και χερσαία  ελληνική πολεμική μηχανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι μόνο όμως τα F-35 και το δωρεάν πακέτο οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ για την Ελλάδα που αλλάζει τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, η οποία εκτός από τις Γαλλικές Φρεγάτες και τις 4 ΜΕΚΟ-200, διαθέτει μονάδες επιφανείας πεπαλαιωμένες, όπως και υποβρύχια.

Αυτό όμως που θα προκαλούσε πραγματικά ανησυχία στην Άγκυρα και σε δεκάδες Τούρκους ειδικούς των πολλών αμυντικών ινστιτούτων στην γειτονική χώρα, θα ήταν η παραλαβή και νέας παρτίδας αεροσκαφών Rafale έως το 2025 από την ελληνική πολεμική αεροπορία, ανεβάζοντας τον αριθμό αυτών των μαχητικών σε 40, κάτι που μεταφράζεται σε πλήρη ελληνική αεροπορική υπεροχή τόσο στην Α.Μεσόγειο όσο και πάνω από την Κύπρο, με δυνατότητες αεροπορικής προσβολής στην Μικρά Ασία και στις βάσεις των Τούρκων.

Είναι σίγουρο ότι αν η Ελλάδα διαθέτει 40 Rafale μαζί με πυραύλους Scalp, Mıca, Exocet, και METEOR, συν τα υπερμαχητικά F-35A , τότε ο εφιάλτης για την Τουρκία στους αιθέρες, οπότε θα ήταν απόλυτος στην κυριολεξία, και θα έκαναν τα πάντα για να το αποτρέψουν, ακόμα και επιθετικό προληπτικό πλήγμα κατά της χώρας μας.
  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...