Ελληνοτουρκικά

Διαψεύδει το Υπουργείο Ναυτιλίας: Δήθεν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για δήθεν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο τονίζει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα  με πρόσφατα δημοσιεύματα από πηγές, Ελλάδα και Τουρκία θα πραγματοποιούσαν  παράλληλες δράσεις για το μεταναστευτικό στη θάλασσα.

Κατά τις ίδιες πηγές η πραγματοποίηση κοινών περιπολιών σημαίνει και την αποδοχή από πλευράς Τούρκων ότι χρειάζεται η δράση να ξεκινά πριν τη θάλασσα, ότι, δηλαδή, χρειάζεται, για παράδειγμα, να σπάσουν τα κυκλώματα διακινητών με ανταλλαγή πληροφοριών.

Κατά τις συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και των αντιπροσωπιών τους συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και αποφασίστηκε πώς Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργασθούν για την κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας μεταναστών.

"Κατά τις συναντήσεις των δυο Υπουργών και των αντιπροσωπιών τους αξιολογήθηκαν παράλληλα οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας, και κυρίως της επικοινωνίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου ώστε να είναι πλέον αποτελεσματική η αντιμετώπιση του προβλήματος" αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 21 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εσωτερικών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τους τρεις υπουργούς που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό ζήτημα, τον Δημήτρη Καιρίδη, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Χρήστο Στυλιανίδη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...