Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι δίνουν "τα ρέστα τους" για τη "Γαλάζια Πατρίδα"-Μαζική παραγωγή τορπιλών-πυραύλων κατά πλοίων και αντιαεροπορικών πυραύλων για το Πολεμικό Ναυτικό τους(Βίντεο)

Η 19η Ιανουαρίου 2024 αποτέλεσε ημέρα σταθμό για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό το οποίο ενέταξε στο δυναμικό του τέσσερα (4) νέα εγχώριας κατασκευής πλοία,  που ήταν η πρώτη εθνική φρεγάτα της Τουρκίας TCG İSTANBUL (F-515) που κατασκευάστηκε υπό την κύρια ανάδοχη εταιρεία της STM,  το πλοίο Logistics Support TCG ÜTGM ARİF EKMEKÇİ (A-575) το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, το Sea Replenishment Combat Support Ship TCG DERYA (A-1590) και το MARLIN Armed Unmanned Marine Vehicle (SİDA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο οι Τούρκοι πιστοί στο "Δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας" το οποίο υπηρετεί το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας τους κατά βάση, προβαίνουν σε περιατέρω ενίσχυσή του.

Έτσι στο πλαίσιο της «Τελετής υπογραφής θαλάσσιων τορπιλών και συστημάτων πυραύλων» , υπογράφηκαν συμβάσεις μαζικής παραγωγής για βαριά τορπίλη "AKYA", Cruise Missile "ATMACA" και ανταεροπορικούς πραύλους "SAPAN" προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Σε αυτήν μετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler, ο Πρόεδρος Αμυντικών Βιομηχανιών  Δρ.  Haluk Görgün, και ο  Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχου Ercüment Tatlıoğlu.

 

 

 

ΥΠΑΜ Γκιουλέρ " Η ύπαρξη ισχυρών Ναυτικών Δυνάμεων δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη"

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Güler δήλωσε τα εξής :

«Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία  έχει κάνει τεράστιες και ολοκληρωμένες παραδόσεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος παράγοντας πίσω από αυτές  είναι η ισχυρή βούληση που επιδεικνύεται υπό την ηγεσία του Προέδρου μας και η αποφασιστικότητα  των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας, των  μηχανικών και επιχειρηματιών μας.

Όπως είπε ο Ibn Khaldun, «Η γεωγραφία είναι το πεπρωμένο». Οι θάλασσές μας είναι οι προστάτες και οι πολλαπλασιαστές αυτής της μοίρας. Επομένως, η ύπαρξη ισχυρών Ναυτικών Δυνάμεων για την προστασία των δικαιωμάτων και των νόμων της χώρας μας, η οποία περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές, δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη.

Σήμερα, η εθνική  τορπίλη μας Akya, ο εθνικός μας πύραυλος κρουζ Atmaca και ο  αντιαεροπορικός πύραυλος ς Sapan εεισέρχονται στη  φάση μαζικής παραγωγής.

Αυτά τα προϊόντα θα συνεισφέρουν σημαντικά στο ναυτικό μας στις αποστολές του στα χωρικά μας ύδατα και στα διεθνή ύδατα.

Στην πραγματικότητα, οι Ναυτικές μας Δυνάμεις, με αυτά τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας :

– Θα αυξήσoυν περαιτέρω την επιχειρησιακή  τους ικανότητα στη "Γαλάζια Πατρίδα μας"

– Θα συνεχίσουν αποτελεσματικά τις δραστηριότητές του για την υποστήριξη της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης,

– Θα ενισχύσουν τη διακεκριμένη θέση τους μεταξύ των κορυφαίων ναυτικών δυνάμεων του κόσμου.

Η σημασία αυτών των έργων που έχουμε υλοποιήσει στην αμυντική βιομηχανία γίνεται καλύτερα κατανοητή ενόψει των απειλών και των κινδύνων που θέτουν οι ευαίσθητες εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο.

Από αυτή την άποψη, βλέπουμε την τοπική και εθνική αμυντική μας βιομηχανία ως αναπόσπαστο μέρος της επιβίωσής μας. Με αυτήν την κατανόηση, συνεχίζουμε την ισχυρή συνεργασία μας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδιαίτερα με την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών μας.

ΑΤΜACA- AKYA- SAPAN

Ο πύραυλος κρουζ "Atmaca", που αναπτύχθηκε από τη Roketsan για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες στον πόλεμο επιφανείας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκάφη εφόδου, φρεγάτες και κορβέτες.

Ο πύραυλος, ο οποίος έχει υψηλή ακρίβεια χτυπήματος, τραβάει  την προσοχή με το βεληνεκές 220 χιλιομέτρων και τη χαμηλή υπογραφή ραντάρ.

H τορπίλη "Akya", που αναπτύχθηκε επίσης από τη Roketsan με εθνικές δυνατότητες, είναι μια νέας γενιάς τορπίλη βαριάς κατηγορίας ικανή να εμπλέκει διάφορες κατηγορίες υποβρυχίων και στόχων επιφανείας από υποβρύχια.

Οι κύριοι στόχοι του πυραύλου αεράμυνας "Sapan" περιλαμβάνουν μαχητικά αεροσκάφη, UAV, ελικόπτερα και πυραύλους κρουζ.

Συμπέρασμα

Το παραπάνω σε συνδυασμό με την έντονη τουρκική φρασεολογία των τελευταίων ημερών περί "Γαλάζιας Πατρίδας" και του timing της παράδοσης 4 διαφορετικών τύπων  και αποστολών πλοίων στο Τουρκικό πολεμικό Ναυτικό, αποτελούν κατά την εκτίμησή μας σαφέστατες ενδείξεις ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα έκφανση της τουρκικής επιθετικότητας στη ΝΑ Μεσόγειο νοτίως της Κρήτης, ως απότοκο του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ